Kompis Sverige

Gefle IF har ingått ett samarbete med organisationen Kompis Sverige.

Kompis Sverige är en organisation som arbetar med social integration utifrån idén att det är en tvåvägsprocess. Genom bland annat kompismatchningar och sociala aktiviteter arbetar man med att skapa en brygga mellan nya och etablerade svenskar som annars inte skulle mötas. Genom verksamheten introduceras såväl nya som etablerade svenskar till ett socialt kontaktnät som utgör grunden för ett ömsesidigt erfarenhetsutbyte.

Samarbetet mellan Kompis Sverige och Gefle IF FF grundar sig i att vi välkomnar ett antal nya svenskar till Gefle IF:s stora och för Gävle stad oerhört viktiga barn- och ungdomsverksamhet på Sörby IP. Där får de följa och arbeta/träna/leda ett av våra flick/pojklag som en av 5-6 tränare/ledare och på så sätt integreras i vårt samhälle.

-Vi är väldigt glada och stolta att få vara med och bidra till Gefle IF:s fotbollssatsning på att ge nya svenskar i Gävle kommun möjlighet att bli ungdomsledare i föreningen och nå fler grupper med sin verksamhet, säger Jamshid Masori, nationell volontärsamordnare på Kompis Sverige.

-Inte minst när det gäller de yngre åldersgrupperna finns stora skillnader i deltagandet mellan nya och etablerade svenskar. Först i 10-årsåldern börjar nysvenska barn i allmänhet i klubben, berättar Anders Bergs, ungdomsansvarig i Gefle IF.

 

-Att känna att man tillhör en förening är något jag är uppväxt med och det gör att jag i större utsträckning känner att jag är en del av staden. Vem vill inte känna att man tillhör sitt samhälle? Det är det som är så fint med såna här miljöer, säger Jamshid Masori.

Läs hela artikeln på gd.se ( låst artikel )

https://www.gd.se/logga-in/fadel-flyttade-till-sverige-for-tio-dagar-sedan-aktuell-som-ledare-i-gefle-if-s-nya-satsning

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram