Klubbdirektören har ordet: Halvtid Gefle IF Fotboll 2018

Sommaren är här och fotboll spelas från morgon till kväll i Gefle IFs regi på Sörby IP, Strömvallen och Gavlevallen. Träningar, matcher, cuper och resor ger glädje, tårar, samhörighet och gemenskap varje dag.

Vi har nått halvtid i Gefle IF år 2018. Jag har även nått halvtid i rollen som klubbdirektör i min moderklubb, efter att ha börjat detta uppdrag i februari. Min första period har såklart varit oerhört intensiv med alla våra aktiviteter och verksamheter att sätta sig in i, med en i stort sett ny organisation. En ny organisation som varje dag kämpar med att lösa utmaningar för dagen, och samtidigt planera för morgondagen och framtiden.

Vi har en fantastisk verksamhet som betyder mycket för många – men vi har såklart även stora utmaningar och förbättringsområden. Varje dag är målet att ta ett steg framåt i utvecklingen för klubbens bästa - organisatoriskt, ekonomiskt och sportsligt. För pojkar, flickor, damer och herrar. Det målet i sig är tufft att uppfylla. Vår största utmaning som jobbar inom klubben är att varje dag gräva där vi står för att få vår verksamhet rullande, och på samma gång lyfta blicken och genomföra insatser som leder till utveckling. Därför gläds jag över att vi har hunnit lansera Carrick's Corner på våra elitmatcher med intervjuer av tidigare GIF-profiler och kanske Sveriges bästa arenamat i form av foodtrucks. För våra partners genomförde vi för första gången Företagsdejting som ett nytt koncept på en nätverksträff, mycket lyckosamt och uppskattat där lokala företagare skapade konkreta affärsrelationer med Gefle IF FF som gemensam plattform.

För barn och ungdomar lanserar vi förhoppningsvis även Nattfotboll på Sörby IP, spontanfotboll i organiserad form, med besök av våra dam- och herrspelare som förebilder. Ett viktigt bidrag i vår insats att varje dag sprida fotboll och arbeta för Ett bättre Gefle.

Vi har haft fantastiska ljusglimtar i vår historia med stora bedrifter, både på plan och utanför. Det ska vi fortsätta med när vi blickar framåt och varje dag skapar ny historia. Men idag är det tufft, det måste vi våga erkänna. Vi måste se det för att kunna identifiera var vi behöver fokusera våra insatser. Sportsligt i vår elitverksamhet når vi än så länge inte upp till förväntningarna och vi lyckas inte locka det publikantal vi strävar efter vilket givetvis leder till ett stort ekonomiskt bortfall. Många ledare sliter samtidigt på Sörby IP med för stora barngrupper. Ekonomin i sin helhet är inte återhämtad efter ett tufft 2017. Stora frågor som behöver lösas och som kommer kräva mod, åtgärder, tuffa beslut och nytänkande lösningar. Allt för Gefle IF Fotbolls bästa.

Tufft läge? Ja, men lyckligtvis ser alla vi som varje dag jobbar i och för klubben ljuset i tunneln. Från personal till ideellt arbetande styrelse. Planen framåt är att arbeta mot en vision som vi alla känner oss delaktiga i, en organisation som jobbar framåt, processtyrt och effektivt samt en ekonomi som inte bara håller oss i balans men även ger oss resurser att utveckla – för att skapa förutsättningar att bedriva den bästa fotbollsverksamheten, som lockar barn till Gefle IF FFs verksamhet och får publiken att ta sig till Gavlevallen.

För att nå dessa målbilder behöver vi fatta både kortsiktiga och långsiktiga beslut baserat på fakta. Därför har fokus under denna period varit en total genomlysning av vår ekonomiska situation, nedbrutet i våra olika verksamhetsområden. Det skapar underlag för att ta rationella och genomtänkta vägval som leder oss framåt. Vi vet idag var vi tappar resurser och var vi genererar resurser, vilket kommer guida oss i fortsatt arbete. Ska vi gasa eller dra i handbromsen i uppförsbacken?

Vi vill nog alla i vår stad ha en fotbollsklubb att vara stolta över, men vi måste visa tålamod och metodiskt arbete, för det kommer ta tid. För att nå dit måste vi lära oss av allt bra som har gjorts under vår historia, men även våga tänka i nya banor. Både hur vi utvecklar barn- och ungdomar till framtidens fotbollsspelare eller ledare, men även hur vi organiserar oss.

De största frågorna som behandlas just nu:

Hur skapar vi en långsiktig plan för publikrekrytering?
Hur skapar vi en långsiktig plan för våra samarbeten med det lokala näringslivet?
Hur organiserar vi oss med våra diversifierade verksamheter?
Hur skapar vi en ungdomsverksamhet som är välkomnande och skapar ännu fler duktiga fotbollsspelare, ledare och samhällsmedborgare?
Hur säkrar vi elitfotboll i Gävle?
Hur skapar vi en hållbar ekonomisk plan som håller på sikt?
Hur kan ett tydligt mål- och visionsarbete hjälpa oss i vardagen till en effektiv och processtyrd organisation?

Men förutom alla stora, tunga och långsiktiga frågor måste vi som sagt se det som ligger precis framför oss. Just nu, imorgon lördag kl 18.00, den sista och viktiga Superettan-matchen mot Varberg innan sommaruppehållet. Kom till Gavlevallen, ta med en vän, stötta och slut upp för att ge herrarna det bästa möjliga stödet, så får vi förhoppningsvis ett bra avslut och avstamp inför hösten.

Med önskan om en trevlig sommar,
David Norell-Hussein
Klubbdirektör, Gefle IF Fotboll

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram