Klara Spångberg och Lotten Fahlberg klara för Gefle IF

Idag kan vi med stor glädje presentera ytterligare två nyförvärv då Klara Spångberg och Lotten Fahlberg valt att lämna lokalkonkurrenten Sandvikens IF för fortsatt spel i Gefle IF.

Klara Spångberg, född -02, har vid flera tillfällen blivit uttagen till landslagsläger och kommer till Gefle IF med en riktig kanonsäsong med Sandvikens IF i bagaget. Men nu byter alltså jättetalangen rödväst mot den himmelsblårandiga tröjan!

Det känns som att det är dags att kliva ur min trygghetszon, för att  fortsätta utvecklas både som fotbollspelare och som människa. Jag har fått en väldigt positiv bild av Gefle IF, det verkar vara ett gäng som tar hand om varandra både på och utanför planen, säger Klara.

Tränare Tomas Axlund beskriver Klara som en aggressiv och duellstark mittback med enorm potential. Han hoppas kunna hjälpa Klara att utvecklas och föra henne närmre den landslagsplats hon tidigare nosat på.

Jag tror att Gefle IF:s träningsmiljö passar mig helt perfekt! Det finns stora utvecklingsmöjligheter då jag kommer behöva prestera och bli utmanad varje träning, jag tror definitivt att jag kommit till rätt ställe för att ta fler kliv i min utveckling, avslutar Klara

Lotten Fahlberg, född -01, har även hon erfarenheter från landslagsläger och förstärker nu Gefle IF:s starka målvaktsteam.

Jag har fått en bra bild av föreningen och laget, bra tränare och spelare med samma vilja framåt, i den här miljön kommer jag att kunna utvecklas, säger Lotten.

Lotten beskrivs av Axlund som en ung skolad målvakt med stor utvecklingspotential och gott fotarbete. Med hennes goda inställning ser han fram emot att få följa henne i Gefles miljö.

Det ska bli kul och spännande och jag kommer självklart att kriga för att ta en startplats i division 1, avslutar Lotten.

Axlund är övertygad om att dessa två unga talanger kommer att bidra mycket positivt till det lagbygge Gefledamerna är i full gång med! Håll dig uppdaterad för fler nyheter!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram