Jonsson vill fira in helgen med seger: "Spännande"
2024-05-16

Efter säsongens första vinst är det återigen dags för Gavlevallen att bjuda in till en het tillställning. Norrlandsderby väntar under fredagskvällen mot Sundsvall och förutsättningarna för en lång och trevlig fotbollskväll är faktiskt mer eller mindre helt klockrena inför matchen.

– Kan inte bli bättre, säger Oscar Jonsson som ställs mot sitt förra lag.

Det blev tre säsonger i Sundsvall, men inför årets säsong blev det en flytt söderut längs norrlandskusten och Gefle IF.

Nu väntar säsongens första norrlandsderby. En extra speciell match för Oscar Jonsson som alltså ställs mot sitt förra lag.

Spännande, säger han med ett lätt skratt och fortsätter:

Jag hade tre fina år i föreningen och lärde känna många människor man fortfarande har kvar relationer och kontakter med. Givetvis blir det lite extra speciellt att ställas mot varandra, men det är mest nu före när man snackar med varandra inför matchen.

27-åringen erkänner dock att kunskapen om motståndet trots det inte är helt fullständig. Mycket har hänt i klubben som under fjolåret hade en tuff säsong men säkrade i slutet nytt kontrakt. I år har laget inlett med fyra förluster, en oavgjord och två segrar. Exakt som föreningarna slutade förra säsongen, ligger man efter seriens sju första matcher efter varandra i tabellens nedre del.

Däremot är det olika formkurvor inför sammandrabbningen. Sundsvall har fyra raka matcher utan vinst, varav två raka förluster. Gefle tog säsongens första trepoängare senast mot Skövde och faktum är att laget endast har en förlust av sina sex sista matcher.

Fjolårets två möten slutade med en 31-seger till Sundsvall och en oavgjord match med högt underhållningsvärde under hösten.

Två tajta matcher som även var roliga att spela. Det finns relativt många kopplingar mellan klubbarna, med spelare som varit i båda föreningarna och känner varandra. Det brukar bli lite hetare med allt runt omkring, säger Jonsson som stod bägge matcherna.

En liten rolig detalj är att Oscar Jonsson och Tobias Johansson vaktade varsin målbur i fjolårets första tillställning mellan lagen. I år tillhör man samma lag och bildar tillsammans med målvaktstränaren Tim Markström en trio som ska stoppa bollarna defensivt.

Jag tycker det känns riktigt bra mellan oss. Målvakter blir ofta sammansvetsade, man spenderar så mycket tid tillsammans.

Konkurrensen har dock varit tydlig i början av säsongen. Oscar Jonsson har stått i fyra och Tobias Johansson i de övriga tre.

Fotograf: Mikael Hervestad

Konkurrens är alltid bra. Man driver varandra, men gläds samtidigt åt varandra. Vi vill alla spela, oavsett vilken roll i laget man har eller vilken del av banan man är tänkt att spela. Jag försöker bara träna på och göra mitt bästa. Tränarna tar beslutet i slutändan.

Jonsson fick se kollegan stå senast när säsongens första trepoängare äntligen kom. Viktigt för tabellen, men även självförtroendet.

Det kändes riktigt bra. Vi gjorde en bra match och fick äntligen utdelning. Skönt med en första vinst, även om det känts som en tidsfråga. Vi har inte lagt något fokus kring resultaten utan bara fortsatt tro och arbeta med vår strategi. Vi har känt att vi haft det.

Av den anledningen är det med en extra bra känsla som laget kommer med till fredagskvällens heta tillställning.

Norrlandsderbyt blir även säsongens AW-match med häng på Terrassen med fullständiga rättigheter som öppnar redan 17.30 och erbjuder arenans bästa utsikt. På plats finns dessutom DJ som kommer att spela fram till 22.30 och med tanke på väderprognosen med strålande solsken och värme är förutsättningarna helt utmärkta för en fantastisk kväll tillsammans med fotboll och fira helgen.

Jag hade inte tvekat, man blir sugen. Kan inte bli bättre än möjlighet till AW med fotboll en fin fredagskväll, avslutar Jonsson.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram