Jonas Andersson ny huvudtränare till Gefle IF Dam
2020-11-15

Jonas Andersson tillbaka i föreningen!

Jonas Andersson kommer senast från en kort sejour som huvudtränare i Norrsundets IF, division fyra herrar, där han under hösten tog laget från en sista till 10e plats i tabellen.

Jonas har också många års erfarenhet av talangutveckling i Gefle IFs akademiverksamhet, bland annat som huvudtränare för pojkar 19. Mest känd i Gefle-kretsar är han nog dock som assisterande tränare i herrarnas A-lag bredvid Marcus Bengtsson, en roll han klev på sommaren 2018 och fortsatte i under 1,5 år.

- Jag brinner för den här föreningen och det kändes självklart när jag fick möjligheten att komma tillbaka och hjälpa Gefle IFs damer i deras satsning uppåt inom svensk fotboll. Jag har haft i princip alla ledar/tränarroller i föreningen förutom huvudansvaret för ett A-lag vilket såklart gör att det känns extra inspirerande att anta utmaningen. Jag var tydlig när jag återvände till Norrsundet att det var en kortsiktig lösning och min ambition har alltid vart att träna på sån hög nivå som möjligt. Jag har följt gruppen under en tid och tycker att vi har otroligt duktiga spelare i laget och en spännande generation unga tjejer som knackar på dörren till A-lagsspel. Jag känner mig oerhört engagerad i att fortsätta utveckla gruppen, träffa alla nya och gamla ansikten och komma igång med jobbet, avslutar Jonas.

- I Jonas Andersson vet vi exakt vad vi får, en lojal, högutbildad och extremt engagerad tränare med hjärtat för föreningen. Att knyta upp duktiga ledare från regionen är helt i linje med hur vi vill jobba med att ta tillvara på kompetensen i vår region. Vi i styrelsen är övertygad om att Jonas är rätt person på rätt plats för att fortsätta våra långsiktiga mål, att nå eliten med både våra damer och herrar, säger Andreas Dahlén, sportsligt ansvarig i styrelsen.

Jonas tillträder sin roll i januari 2021. Välkommen tillbaka till Sveriges anrikaste förening säger vi!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram