"Jag vill att man ska se en framåtlutad stil!"
170402 Gefles trŠnare Thomas Andersson under uppvŠrmningen infšr fotbollsmatchen i Superettan mellan Frej och Gefle den 2 april 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / kod AE / Cop 106

På måndag tar Gefle IF emot Falkenbergs FF på Gavlevallen klockan 19:00. Thomas Andersson ger inför matchen  sin bild av de inledande fem matcherna på säsongen.

Frej - Gefle 2-2: Lite blandat. En ok poäng i premiären. Vi var ett ribbskott från tre poäng men får en poäng i en tight premiärmatch.

Gefle - Värnamo 2-5: Vi är långt ifrån nöjda med den halvleken som kostar oss fyra mål bakåt. Men vi analyserade det och rättade till felen.

Helsingborg - Gefle 1-1: Bra att ta en poäng borta mot Helsingborg och målet vi släpper in är ett självmål.

Gefle - Syrianska 1-0: Ja, så vinner nästa hemmamatch. Även om anfallsspelet inte är glimrande så har vi kontroll.

Dalkurd - Gefle 3-0: En tuff bortamatch mot en av favoriterna i serien. Vi hamnar i underläge och då blir den matchen ännu svårare. Vi gör några taktiska misstag och de utnyttjade det.

Nu möter ni Falkenberg på måndag, vad tycker du om deras inledning på säsongen?
De hade definitivt kunnat vinna någon av matcherna som de har spelat. De har spelat matcher med ganska många målchanser och har ett lag som kan vinna matcher. De har varit giftiga men dragit det korta strået i vissa matcher.

Hur vill ni spela mot ett sånt lag?
Det är klart att vi behöver veta vad som väntar, hur de spelar och vad de använder sig av. Men vi jobbar allra mest med utvecklingen av vårt eget anfallsspel. Vi vill skapa situationer där vi kan jobba med spelbarheten och ytorna som vi vill spela i. Sen är det ju såklart en anpassning utifrån var vi tror att ytorna kommer att finnas.

Vi erbjuder ju alla att ta med en kompis på matchen på måndag. Vad vill du att man ska lägga märke till i Gefles spel?
Att laget hjälper varandra när vi har bollen. Att vi är många runt bollhållaren och att vi är löpvilliga. Det i sin tur öppnar upp för ett bättre försvarsspel och vi kan jobba med återerövningar. Jag vill att man ska se att vi har en framåtlutad stil.

Hur är läget i truppen?
De som vi vet inte kan vara med är Jesper Björkman som har en stukning i foten och Samuel Gussman som är långtidsskadad.  Jens Portin är tillbaka och tillgänglig för spel!

Till matchen på måndag så uppmanar vi dig att ta med en kompis till Gavlevallen (som vi bjuder på biljetten). Läs mer om erbjudandet här.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram