Intervju med nyförvärvet Linus Mattsson
2019-03-17

Igår blev Linus Mattsson klar för Gefle IF. GIF-redaktionen genom Markus Löf fick en pratstund med nyförvärvet.

Hej, Linus. Välkommen till Gefle IF! Hur känns det att ha skrivit på för Gefle?

  • Det känns väldigt roligt! Jag ser mycket fram emot att få spela med GIF-tröjan och vara med att utvecklas både som lag och individuellt!

 

Du har tränat med Gefle i ett antal veckor nu innan du skrev på kontraktet, Hur har det varit tycker du? Vad tycker du om tempot i Gefle IF?

  • Jag känner att tempot definitivt är mycket högre här i Gefle IF än i ungdomsfotbollen som jag tidigare spelade i. Jag försöker växa mig in i spelet mer och mer för varje vecka. I dessa veckor som jag har varit i Gefle så känner jag mycket positiva saker i laget, som stämningen och hur hela laget tränar på vår maxnivå för att hela tiden bli bättre.

 

Innan du kom till Gefle IF så har du hunnit med och provspelat både i Huddersfield i England och Heerenveen i Holland. Hur var det?

  • Det var mäktigt med internationell fotboll! tempot är högre jämfört med vad jag varit van vid i Sverige och det är andra typer av spelsystem vilket var roligt att få testa på.

Vad vet du om Gefle IF sedan tidigare? Och Intryck?

  • De har utvecklat spelare i denna miljö som sedan har gått till stora klubbar både nationellt och internationellt. Detta gav mig förtroende till klubben eftersom att jag då vet att de vet hur de får sina spelare att kunna prestera och hur de utvecklar dem.

Du är bara 15 år och därmed A-lagets yngsta spelare. Vad vill du uppnå i din tid i Gefle IF? Har du något mål?

  • Att kunna bidra till ett bättre lag, både genom att hjälpa till att ta poäng med individuella skickligheten och att bidra till miljön utanför planen som att se till att jag bidrar till en bättre stämningi laget.

Vad har du för förväntningar på denna säsong?

  • I bästa fall skulle det vara att ta oss upp till Superettan, men att vi också känner oss nöjda efter matcherna med våra prestationer även om vi förlorar.

Vem är din förebild inom fotbollen?

  • Kevin De Bruyne tycker jag är en väldigt duktig fotbollsspelare! Hur han rör sig, hans bollkontroll och hans passningsförmåga gillar jag väldigt mycket.

Vad tycker du om att göra när du inte spelar fotboll?

  • Jag gillar att spela musik och kolla på dokumentärer.

Har du varit i staden Gävle förut? Vad tycker du om Gävle?

  • Har faktiskt inte varit i Gävle tidigare men som jag har upplevt den nu så verkar staden väldigt enkel och mysig.

Tack för att du tog dig tid! Lycka till i Gefle!

 

Foto: Nils Westberg

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram