Intervju med nyförvärvet Jake McGuire
2019-01-22

Gefle IFs nya målvakt, Jake McGuire, tränar på för fullt med laget. GIF-redaktionen fick möjligheten att ställa ett par frågor till det amerikanska nyförvärvet.

  • Hej Jake. Hur känns det att ha skrivit på för Gefle IF?

Det känns jättebra att ha skrivit på för en sådan anrik och stor klubb i Sverige. För mig har det länge varit ett mål att få spela i Sverige och jag vill med den här möjligheten göra mitt bästa för att hjälpa laget att lyckas.

  • Vad vet du om Gefle IF?

Jag vet att Gefle är Sveriges äldsta lag, grundat 1882. En helt ny arena byggdes 2015 men sedan har klubben haft en olycklig period med två degraderingar efter byggandet av arenan. Gefle IF behöver en omstart i form av bra prestationer och positiva resultat i ligan. Jag är bara en del av pusslet, och jag kommer att göra min del för att tillföra en positiv känsla och bra prestationer från killarna i laget. Det är vår plikt för klubben och fansen att vi ger 100% och lite mer varje gång vi går ut på planen.

  • Vad är dina intryck av klubben?

Jag var särskilt imponerad av faciliteterna och professionalismen från alla i klubben. Det finns en slags ömsesidig respekt och positiv energi som jag kände när jag träffade mina nya lagkamrater och tränaren. Alla har en roll i laget och vi är alla motiverade att nå framgång. Av dessa skäl visste jag att det här laget skulle passa mig väldigt bra.

  • Har du varit i Sverige förut?

Nej, det här är första gången jag är i Sverige, men inte min första gång i så kallt väder. Philadelphia har också bittert kalla vintrar och jag har lärt mig att spela bra i sådant klimat.

  • Du kommer från USA. Varför valde du att spela för Gefle IF i Sverige?

Jag har velat åka till andra sidan Atlanten och spela fotboll ända sedan jag var en liten grabb. Gefle IF erbjöd mig en möjlighet att göra det, och jag tog det med glädje.

  • Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

Jag är extremt motiverad, driven och konsekvent. Jag tror att jag har exceptionella egenskaper i mitt spel som igångsättningar, kommunikation och bra reflexer på snabba skott. Jag är bra på att styra i straffområdet vid inläggssituationer och djupledsbollar, och jag har en fantastisk statistik med att rädda straffar i stora matcher.

  • Vilken typ av roll vill du ha i det här laget?

Som en äldre spelare i förhållande till medelåldern på laget måste jag leda laget längst bak och införa självförtroende till laget genom att hålla oss kvar i matcherna i viktiga och svåra stunder och kommunicera effektivt under spel och träningspass. Att hålla humöret uppe hos laget för att hela tiden vara optimistiska och produktiva är mycket viktigt för ett framgångsrikt lag.

  • Vad är dina förväntningar för den här säsongen?

Uppflyttning. Det är allt som kommer att vara i mina tankar i varje match. 3 poäng i taget, så måste vi jobba för att nå det. Jag tror att med rätt lagkemi och att vi är en enhet inom detta lag så kan vi uppnå vad som helst.

  • Har du några individuella mål denna säsong?

Hålla så många nollor som möjligt och hålla nere antalet insläppta mål per match sett över hela säsongen. Det är vad jag som målvakt kan bidra med till laget, till skillnad från hur anfallare hjälper laget med att göra mål och assists.

  • Stort tack för din tid Jake och vi håller tummarna för dig och laget under denna säsong!

Tack själv och vi ses på Gavlevallen!

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram