Intervju med nyförvärvet Jacob Ejerblad
2019-02-11

Idag blev försvarsspelaren Jacob Ejerblad klar för Gefle IF. GIF-redaktionen fick en pratstund med nyförvärvet.

Hej Jacob. Välkommen till Gefle IF. Berätta gärna lite om din bakgrund, Vilka klubbar har du tillhört?

Jag är född i Uppsala och lirade i min moderklubb Sunnersta AIF fram tills jag var 15 år då jag flyttade ner till Borås och Elfsborg för att spela med U17 och U19 samtidigt som min gymnasietid där nere. Jag var där i 3 år och det var en tid där jag lärde mig väldigt mycket både på och utanför planen. Att ha varit med om att vinna Gothia Cup och ett SM-guld är fina minnen att bära med sig. I somras så kände jag dock att det var dags för en liten förändring och det senaste halvåret har jag varit tillbaka i hemstaden och tillhört Sirius och där blev det spel med U19 och U21.

Hur känns det att ha skrivit på för Gefle IF?

Att ha skrivit på för Gefle känns otroligt bra! Kanske främst för det faktum vad för klubb det faktiskt är, med en rad Allsvenska säsonger i bagaget samtidigt som det är en av Sveriges absolut äldsta fotbollsklubbar. Nu blir det en resa att ta tillbaka klubben dit den hör hemma och den resan vill jag verkligen inte missa!

Hur var provträningen med Gefle?

Jag var här i november redan och det klickade direkt. Gefle var hela tiden mitt första alternativ. Allt ifrån ledare och medspelare kändes kanon!

Vad är ditt intryck av laget?

Vi är ett ungt gäng som alla strävar framåt och vill utvecklas. Jag tror att det är positivt att vi har ett gäng spelare som var med förra året då de vet vad som gick snett förra säsongen och vad vi ska försöka att göra rätt den här säsongen!

Varför valde du Gefle IF?

Jag valde Gefle IF för att jag ser det som en utmärkt plats att utvecklas på med fantastiska faciliteter på Gavlevallen!

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare? Favoritposition?

Som spelare tror jag att jag har en ganska bra utbildning att stå på både med boll och utan. Jag har bra passningsspel och bra spelförståelse för försvarsspel i sin helhet. Jag kan både spela högerback och mittback, där mittback kanske framförallt är min favoritposition. Men högerback är en position som också passar mig då jag spelade det under min tid i Elfsborg och kan nog vara en perfekt position att inleda sin seniortid på som spelare. Som högerback måste man vara aktiv på plan både offensivt och defensivt.

Vad vill du bidra med till laget?

Det jag framförallt vill bidra med till laget är en god stämning i omklädningsrummet. Och på planen vill jag bidra med att släppa in så få mål som möjligt!

Vad är din förväntning på säsongen?

På ett individuellt plan är mina förväntningar stora inför säsongen och jag kan knappt bärga mig till första tävlingsmatchen på Gavlevallen! Samtidigt så måste jag också vara ödmjuk och förstå att det här blir första år som senior, och att vissa saker därmed inte kommer att fungera som jag är van vid sedan innan.

Jag tror också att vi som klubb, både spelare och supportrar måste ha ett tålamod, och att vi inte har för bråttom. Gefle IF ska självklart tillbaka till eliten, men om det sker i år eller om 3 år tycker jag är mindre viktigt då vi inte borde stressa oss igenom säsongen!

Grymt! Stort tack för att du tog dig tid, och Lycka till i Gefle IF!

 Tack!

Intervju gjord av Markus Löf.

Foto: Jamback

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram