Intervju med nyförvärvet Frej Engberg
2019-01-29

Frej Engberg är på plats i Gävle och tränar på för fullt med laget. GIF-redaktionen fick möjligheten att ställa ett par frågor till nyförvärvet.

Välkommen Frej. Hur känns det att vara klar för Gefle IF?

Det känns fantastiskt kul att ha skrivit på för Gefle IF. Att få tillhöra en så stor och anrik förening känns väldigt inspirerande.

 Vad är första intrycket av klubben?

Första intrycket jag fick av klubben var att här finns det stora möjligheter att utvecklas, både som fotbollsspelare men också på ett personligt plan.

 Varför föll valet på Gefle IF?

Valet föll på Gefle IF då jag kände redan från dag ett, när jag besökte klubben, att det klickade perfekt. Lagkamraterna, ledarstaben, folket runtomkring samt faciliteterna bidrog alla starkt till denna känsla. Det är helt enkelt en motiverande och inspirerande miljö att vistas i där alla strävar åt samma håll, vilket i slutändan leder till utveckling.

Vad har du för styrkor som spelare? Favoritposition?

Jag spelar där tränaren vill att jag ska spela och där jag kan hjälpa laget på bästa sätt. Det är oftast som mittback eller ytterback och det är även där jag är tänkt att spela nu. Min främsta styrka som spelare är att jag alltid ger 100% för laget. Jag har även bra vänsterfot, blick för spelet och uthållighet.

Vad tycker du om din gångna säsong?

Min gångna säsong var positiv för egen del, då jag bidrog med flera poäng framåt men det gick desto tyngre för laget. Jag gav mitt yttersta för Assyriska, utvecklades på många plan och känner att jag därmed kan gå rakryggad ur en annars rätt kaosartad säsong.

Du är fostrad i Djurgårdens ungdomsakademi till och med 2014, hur har tiden varit mellan att du lämnade Djurgården tills nu?

Sen jag lämnade Djurgårdens IF 2014 så har jag hunnit med att utbilda mig på college i USA och har numera en kandidatexamen i företagsledning och marknadsföring. Det var en otroligt lärorik tid som jag ser tillbaka på med glädje. Du tvingas ut ur din komfortzon när du kastar dig ut i ett främmande land på det sättet och det är något jag aldrig kommer ångra att jag gjorde.

Vad har du för förhoppningar och mål till din kommande tid i Gefle IF? Och vad vill du bidra med?

Jag hoppas kunna hjälpa Gefle IF att ta så många poäng som möjligt i år som på sikt ska göra att vi tar oss tillbaka till eliten. Jag vill vara med på denna resa och jag ska bidra med ett hårt jobb varje dag vilket jag tror är en av de viktigaste nycklarna till framgång.

Vad tror du blir extra viktigt i år för Gefle för att lyckas i Division 1?

Jag tror att vi som lag självklart behöver jobba hårt för varandra, fokusera på en match i taget och jobba därifrån men vi spelare behöver också köpa in på konceptet och allt vad ledarstaben instruerar oss för att vi ska bli sammansvetsade som lag och jobba åt samma håll.

Har du varit i staden Gävle förut?

Gävle har alltid varit ett givet pit-stop för mig och min familj när vi åkt upp till landstället i Norrbo, strax utanför Hudiksvall där för övrigt båda mina föräldrar är ifrån. Gävle är en väldigt trevlig stad som har mycket att erbjuda.

Tack för att du tog dig tid och lycka till i Gefle nu!

 Stort tack!

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram