Intervju med Marcus inför Rynninge

Hej Marcus! Det blev 0-2 förlust förra helgen. Vad är dina analyser från matchen?

På förhand visste vi om att vi möter ett starkt lag fysiskt, individuellt och tekniskt. Det är som sagt ett av seriens formstarkaste lag
I vårens möte så hade vi väldigt svårt att klara av Linköpings fysiska närvaro och deras aggressiva press. I helgens möte så tycker jag att vi antar den fysiska utmaning på en mycket högre nivå och klarar av att matcha dem i stora delar av matchen.
Inledningsvis så tar vi för oss i anfallsspelet och har tryck mot deras backlinje och får som resultat några hörnor där en är väldigt nära att resultera.
Under Linköpings starkaste perioder i första halvlek så försvarar vi os bra både kollektivt och individuellt. Vi har även bra rörelse i laget och tar oss till djupa lägen men vi har lite för få spelare i boxen.
I paus pratar vi om att fortsätta på inslagen väg och att höja koncentrationen i de avgörande momenten för att utnyttja de ytor som uppstod bakom och utanför deras ytterbackar. Vi kommer ut med bra energi och ser ut att få en gynnsam matchbild. Tyvärr så gör Linköping 1-0 i 58:e minuten på ett inlägg som skarvnickades in i bortre krysset. Vi hämtar oss snabbt och även fast Linköping har mycket boll så finns det mycket ytor att bearbeta i omställningsspelet. Vi ändrar om i lagets balans och när vi är på väg att göra den sista korrigering så gör Linköping mål och vår slutforcering ger tyvärr ingen utdelning.

Vad tror du är största anledningen till att ni inte kunde ta poäng?

Det är en kombination i att Linköping är väldigt starka i sitt individuella försvarsspel och lyckas få oss felvända lite för många gånger. Samt att de besitter spets i sin offensiv. Spelet mellan boxarna är ganska jämn, de flesta avslut som tas kommer från längre håll och det tyder på att vi var bra defensivt. I egen offensiv så blev vi som sagt lite för baktunga.

Nästa match är mot Rynninge borta. Hur skulle du beskriva Rynninge som lag?

Rynninge är ett lag som har gjort fler mål en vad Umeå FC (serietvåan) har gjort. De har en förmåga att bita sig kvar runt motståndarnas straffområde och skapa nya situationer. Det ihop med bra leveranser på frisparkar, hörnor och inkast gör att det är ett jobbigt lag att möta.
Precis som i senaste matchen så kommer vi behöva anta den fysiska utmaningen samt att bibehålla koncentration i matchens alla minuter.

Vad måste ni göra för att ta poäng?

Som sagt så behöver vi hantera Rynninges offensiv samt alla fasta situationer. I vår egen offensiv så behöver vi flytta på Rynninges lag för att öka genombrottsmöjligheterna. Det ihop med ökad närvaron i boxen kommer ge oss goda förutsättningar för att ta 3poäng.

Hur har träningsveckan sett ut?

Vi har tränat fotboll på måndagen och tisdagen med inslag av taktisk förberedelse inför helgen. Torsdagen och fredagen har vi planerarat att träna på Gunder Häggs gräs för att få en känsla av underlaget inför helgen.

Truppstatus?

Axel Noren är tillbaka efter avstängningen.
Linus Mattsson är ej tillgänglig efter tätt matchschema med landslaget.
Vi har fortsatt lite skavanker i truppen och vi får se hur de artar sig inför helgen.

Markus Löf

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram