Intervju med Malin Markström, marknads- och eventansvarig hos Gefle IF FF

En titt bakom kulisserna och en glimt av framtidsplanerna vad gäller höstens matcharrangemang genom ett samtal med Malin Markström, marknads- och eventansvarig här hos Gefle IF Fotboll, är vad som väntar i nedanstående text.

Malin, du jobbar hårt för att ge mervärde till våra supportrar som besöker Gavlevallen, vad kan de se fram emot under kommande matcher?

– Vi inleder från och med måndagens match (mot IK Brage) ett samarbete med skolor och föreningar i Gästrikland genom att bjuda in dem till matcher. På måndag är det Hagaströms SK som kommer på besök. Under den matchen är det även gratis entré för alla som är medlemmar i Gefle IF FF och så håller vi ett infomöte inför bolagiseringen klockan 17:00. Efter det laddar vi upp inför matchen med livemusik i Carrick’s Corner med Amanda Örtenhag!

– Vi planerar även en "enkronasmatch" där vi tillsammans med ett antal sponsorer, som lägger en krona per åskådare, bjuder på fri entré! Vi vill försöka skapa en fotbollsfest och satsa på fullsatt en gång i år. Håll utkik!

Hur har tankarna gått kring samarbetet med skolor och föreningar?

– Vi vill skapa en ny generation supportrar som kan skapa band till Gefle IF Fotboll. Ungdomarna ska kunna hitta förebilder i våra dam- och herrspelare och som ett led i det kommer vi under hösten inleda ett samarbete med Solängsskolan där vi arrangerar till exempel rastfotboll för att föra spelarna och supportrarna närmare varandra.

– Solängsskolan kommer även på besök när herrarna möter ÖIS, den 4/9 och på damernas derby mot SIF den 8/9. De matcherna bjuder även Gävle Energi alla sina appanvändare på fri entré. Så ni som är Gävle Energikunder och inte använder appen än, det är dags att ladda ner den!

Du fick även äran att sköta Gävles stads Instagramkonto en veckan, hur var det?

– Det var väldigt roligt! Jag var lite nervös innan men tycker nog att jag fick fram vad vi gör under veckorna på ett bra sätt. Det var också lärorikt, till exempel så slängde jag ut frågan om vad publiken vill ska finnas i kioskerna och gensvaret var väldigt stort! Det var roligt att folk engagerade sig och tack vare det har vi från och med måndag ett nytt sortiment i våra kiosker. Det var ett perfekt sätt att kunna lyssna in vad människor tycker och tänker och sen kunna agera därefter. Mitt mål är att göra Gefle IF FF:s samarbetspartners och supportrar nöjda med allting utanför fotbollsplanen, det som jag kan påverka.

– När jag ställde frågan till Gävleborna varför man inte går på våra hemmamatcher var det många som svarade att det är för dyrt och det tror jag är något som folk fått för sig mer än att de faktiskt vet vad det kostar. Vi har under våren sänkt våra biljettpriser när man köper biljett via förköp, innan matchen på hemsidan eller direkt på vårt kansli. Vill man sitta mitt på långsidan på arenans bästa platser kostar det 200 kr för en vuxen men det finns också biljetter på kortsidan för 170 kr och på familjeläktaren kostar alltid biljetterna 100 kr för vuxen och 50 kr för barn. De biljettpriserna vågar jag påstå är fullt rimliga, om inte låga, för att se elitfotboll.

Slutligen, är det något du vill hälsa supportrarna?

– Kom och stötta båda lagen på höstsäsongen! Det är när det blåser som mest man behöver mest stöd. Kom och ta del av allt vi har att erbjuda på Gavlevallen, som Carrick’s Corner där vi har lokala food trucks, lokal dryck, intervjuer och en jättetrevlig atmosfär. Vi vill komma närmare Gäveborna så ta med dig en vän, familjen eller varför inte din mamma och kom till Gavlevallen under någon av höstens sista matcher. Det enklaste sättet att bidra till en positiv utveckling för klubben är att faktiskt gå på matcherna. Jag hoppas att vi ses på Gavlevallen i höst!

Nästa match spelas som sagt nu på måndag då herrarna gästas av IK Brage. Du köper enklast biljetter här eller via appen Gefle IF Live. Nu kör vi!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram