Intervju med Lennart Weiss, en hängiven supporter

Sedan Gefle IF:s swishkampanj påbörjades så har engagemanget från både sponsorer och privatpersoner varit stort. I skrivande stund har vi fått in 630,000 kronor vilket också dubbleras. Det bevisar att många engagerar sig i Gefle IF och ger klubben möjlighet att utvecklas ytterligare

En av de privatpersoner som varit med och bidragit är Lennart Weiss som är uppvuxen i Gävle men som numera bor i Stockholm. Lennart har sammanlagt bidragit med 7000 kronor, ett av många fantastiska engagemang! Vi tog oss ett snack med Lennart om varför han valt att bidra till Gefle IF.

Hur kommer det sig att du ville hänga på och skänka pengar till Gefle IF?

Trots att det varit motigt i år så måste man beundra kraften i föreningen. Man klarar av att byta tränare utan inre sammanbrott eller sura miner. Det är uppenbart att ny tränare, en rad nya spännande spelare och ett nytt spelsystem gett hela laget en injektion. Som man spelar nu är man värda en klart större publik. Om det går som jag tror och hoppas, att laget klarar sig kvar i superettan, så har vi supportrar mycket roligt att se fram mot nästa år! Det var alltså ett ganska lätt beslut att ställa upp med några tusenlappar. Jag tror på det som sker och jag gillar själva tanken att hämta kraft i föreningen genom att mobilisera lagets fans och sponsorer. Det skapar i sig delaktighet och engagemang.

Kan du berätta mer om din relation till Gästrikeidrotten?
Jag är född och uppvuxen i Gävle och har ett brinnande idrottsintresse. Jag bodde tidigare 250 meter från Gavlerinken. Då såg jag samtliga seriematcher mellan åren 1970 – 74. Vad gäller fotbollen så har jag sett Gefles alla allsvenska matcher i Stockholm men även några i Gävle då jag besökt mina föräldrar sedan jag flyttade till Stockholm 1982. Gefle och Brynäs finns i hjärtat och jag kan intyga att jag lever med lagets med- och motgångar som om jag bodde kvar i Gävle. Gefle och Brynäs blir därmed en stor del av den känslomässiga anknytningen till Gävle.

Hur kommer det sig att du känner så starkt för Gefle IF?
Den ligger på flera plan men delvis handlar det om fotbollens tuffa läge i Gästrikland. Av tradition har hockeyn varit stark i Gävle och fotbollen i Sandviken. När Sandviken åkte rutschkana genom seriesystemet blev det Gefle IF som räddade fotbollen på elitnivå i Gästrikland. Med tanke på konkurrensen från hockeyn, både publikt och när det gäller sponsorsidan, så har Gefle IF gjort en oerhörd prestation som klarat av att etablera ett elitlag. Det gjorde och gör fortfarande ett starkt intryck vilket gladde mig som fotbollssupporter.

Även om Gefle IF hamnade i nedre delen av tabellen under alla år i allsvenskan visade laget hjärta och kämpaglöd på ett sätt man bara kan älska. Per Olsson och klubbledningen är värd all respekt för den prestationen och på ett symboliskt plan kan jag tycka att den symboliserar den kraft som i sina bästa stunder finns i Gävle som stad. Man har inte mest pengar, mest publik eller de stora lagens fart på läktaren men visar att man kan nå långt med hårt och seriöst arbete. Sådant gör intryck och är värt stöd alla dagar i veckan.

Som en distanssupporter som numera bor i Stockholm, hur mycket följer du Gefle IF numera?
Väldigt mycket och så ofta jag kan. Jag ser i stort sett alla matcher på TV och följer även vad som skrivs om laget, både i media och på hemsidan som utvecklats och blivit bättre och mer aktuell under senare år. Jag försöker även att se så många matcher som möjligt på plats när laget spelar i Stockholm!

Vi tackar Lennart för svaren! Kampanjen kommer att fortsätta under hela augusti och vill du engagera dig i Gefle IF ytterligare genom att swisha pengar så mottas alla bidrag tacksamt! Vårt swishnummer är 1235356449!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram