Information från Gefle IF FFs styrelse
2020-03-13
Information från Gefle IF FF om lördagens träningsmatch mot Valbo med anledning av Coronaviruset.
Gefle IF FF kommer att spela herrarnas träningsmatch på lördag på Gavlevallen utan publik.  
 
-Vi som förening vill och ska självklart följa myndigheternas riktlinje och har ingen anledning eller expertkompetens att i nuläget ifrågasätta dessa. Vi har också ett eget ansvar för de evenemang vi ordnar och också ett arbetsmiljöansvar för anställda, spelare, ledare och funktionärer. Då vi har en liten slimmad matchorganisation, i synnerhet kring träningsmatcher och då våra matchfunktionärer idag består av många ur de så kallade riskgrupperna dvs äldre, så behöver vi mer tid på oss för att göra en ordentlig risk och konsekvensanalys. Det för att kunna ställa om för att kunna säkerställa bra och säkra evenemang för max 500 personer under rådande omständigheter. Därför kommer vi att genomföra herrarnas träningsmatch imorgon mot Valbo utan publik, förklarar Malin Rogström, ordförande i Gefle IF FF.
Vid alla matchevenemang kommer Gefle IF FF nu också tillsvidare att avstå från att lagen tar varandra i hand innan och efter match då detta är en rekommendation bl a från Ettanfotboll. Detta gäller tillsvidare för föreningens samtliga lag.
Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll (SEF) och Elitfotboll Dam (EFD) har också i samråd beslutat att de kommande matcherna i Svenska Cupen damer och herrar, samt slutspelsmatcherna i Svenska Futsalligan (SFL) herrar och Regionala Futsalligan (RFL) damer kommer att spelas utan publik.
Hur starten av seriespelet i damernas och herrarnas division 1 kommer att hanteras är ännu inte klart. Det finns inga myndighets- eller idrottsförbundsbeslut som innebär att seriespelet inte startar och genomförs som planerat. Detta kan komma att ändras och Gefle IF FF följer utvecklingen noggrant i dialog med bla Ettanfotboll och Svenska fotbollförbundet.
 
- Regeringen har beslutat om förbud för sammankomster som samlar fler än 500 personer. I ett
idrottsevenemangssammanhang gäller antalet alla som vistas samtidigt inne på en fotbollsarena dvs  inklusive deltagare, ledare, matchfunktionärer etc. Det är upp till oss som arrangör att ansvara för att detta fungerar. Vi följer utvecklingen noga och kontinuerligt och vi kommer fortlöpande att ta ställning till samtliga av våra planerade evenemang på Gavlevallen och Sörby IP, förklarar ordförande Malin Rogström.
 
De som önskar besöka föreningens matcher på Gavlevallen eller Sörby IP vid andra tillfällen, t ex damernas och akademilagens matcher, under kommande veckor uppmanas tillsvidare att inte komma till arenorna om man känner sig sjuk eller krasslig. Den som nyligen rest i högriskområden bör också av respekt för andra avstå från att delta i den här typen av publika evenemang. Många arbetsplatser har också infört riktlinjer där man starkt rekommenderar medarbetare som rest i högriskområden att jobba hemifrån under en period (alltifrån 4-14 dagar) innan man vet om vederbörande utvecklar sjukdom.
Alla träningar och all annan verksamhet kommer att fortsätta som planerat, men även för spelare och ledare råder uppmaningen att ej komma till träningen om man känner luftvägssymtom, feber, hosta eller andra förkylningssymtom.
Vi uppmanar alla att beakta och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för hur man skyddar sig mot viruset och undviker smittspridning.
Styrelsen Gefle IF FF

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram