Inför Västerås BK 30 - Gefle IF Söndag 9/6 15:00 Ringvallen
2019-06-09

Gefle åker under söndagen ner till Västerås för att klockan 15:00 möta Västerås BK 30 på Ringvallen. Gefle kommer i seriesammanhang stärkt från en 2-0 vinst mot Hille IF medan BK 30 spelade oavgjort i sin senaste match mot Enköping. Inför matchen har Tomas Axlund svarat på några frågor. 

Tomas, vinst i fredags mot Hille IF och förlust under tisdagskvällen mot Ornäs BK i Svenska Cupen. Vad har du för analyser kring den senaste veckans matcher?

Hillematchen var viktig för oss, dels för poängen men också för det spel vi lyckades hitta som höll i 90 minuter. Vi har i tidigare matcher inte hållit samma nivå matchen igenom men i Hillematchen lyckades vi verkligen hålla den jämna nivå vi önskar.

Ornäs är ett mycket rutinerat lag och vann rättvist om man ser över de 120 minutrarna som spelades.

Nu väntar Västerås BK 30, vad har ni för bild av motståndet?

BK 30 är ett talangfullt lag som åkte ur elitettan och som nu börjat om med unga, duktiga spelare. De har fått en bra start i serien och spelar offensivt balanserat, där de fyller på med många spelare i sina anfall vilket gör att de ofta skapar tryck i sina matcher.

Vad kan vi förvänta oss för match och vad tror ni kommer att bli viktigt?

Det gäller för oss att hitta en stabilitet i matchen och inte variera vår prestation under en och samma match samt att tro på det vi gör.

Vi förväntar oss att BK 30 kommer att trycka på offensivt dels med tanke på deras behagliga läge i tabellen men också  på grund av de typ av spelare de har. Det gäller för oss att vara förberedd på det och känna trygghet i att de förväntas hålla mycket boll. Det tycker jag att vi gör och vi har en plan för hur vi ska agera i omställningar när vi vinner boll.

Truppstatus
Emelie Bernhardsson saknas från förra veckans trupp
Alice Hedström är tillbaka efter ett lyckat Junsele-läger med Gestrikelaget

Matchen spelas idag söndag klockan 15:00 borta på Ringvallen i Västerås.  

Foto: Nils Westberg Löfgren

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram