Inför Vasalunds IF - Gefle IF
2020-07-15

Hej Mehmet! Det blev 2-2 borta mot Örebro Syrianska. Vad tyckte du om matchen och prestationen?

- Det var inte en av våra bättre matcher. Vi gjorde ändå en rätt okej första halvlek och hade bra kontroll på bollinnehavet men utan att för den delen skapa allt för mycket framåt. 2-2 är ett rättvist resultat. Ingen förtjänade att vinna denna match.

Ni hade ledningen i början men tappade kontrollen på matchen. Varför blev det så tror du? 

- De största skälen var att förutsättningarna med en väldigt fysisk motståndare, samt ett naturgräs som vi hade lite svårt att hantera ledde till en vansklig matchbild. Det blev av naturliga orsaker ett mycket okontrollerat spel baserat på slumpmässiga kontringar och vi var den dagen inte tillräckligt bra på det.

Nu möter ni topplaget Vasalund. Dina tankar om matchen?

- Det här är en av säsongens på förhand tuffaste bortamatcher. Vasalund ligger i toppen, har gjort mest mål i serien och är ett lag som förtjänar vår respekt. De har storväxta starka duellspelare som är helt skoningslösa i straffområdet. Oerhört härlig och inspirerande utmaning som vi ser fram emot!

Vad förväntar du dig att se av dina spelare mot Vasalund?

- Vi förväntar oss att se spelare som återigen jobbar med saker i vårat egna spel för att bli så bra som möjligt både kortsiktig och långsiktigt för att ta små steg dag för dag. Vi hoppas att kunna se ett lag som växlar upp duellspelet från föregående match och verkligen står upp mot Vasalund rent fysiskt.

Känslan inför matchen och stämningen inom laget? 

- Känslan inför matchen är god. Både ledare och spelare respekterar Vasalund som är en av årets tuffaste bortamatcher. Samtidigt går vi alltid in till match oberoende av vem vi möter med ambitionen om att tävla om poäng. Likaså denna gången!

Någon som kan missa matchen? 

- Isac Lidberg och Nils Eriksson är fortfarande borta.

 

Matchen borta mot Vasalund spelas kl 19.00 på Skytteholms IP

Text: Markus Löf

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram