Inför Varbergs BoIS - Gefle IF FF

Superettan är tillbaka och det är match mot Varberg på bortaplan! Imorgon söndag, klockan 15:00, är det avspark. Tränare Bengtsson svarade på några frågor om kommande match och lagets form.

En väldigt bra första halvlek senast och sedan rasslar det in tre mål på kort tid, vad händer?

– Jag tycker som sagt att första halvlek är oerhört bra, och då ska man komma ihåg att det är mot ett av seriens bästa lag. Det känns som att vi sitter i förarsätet i egentligen 45 minuter. Det det handlar om är att vi skulle behövt ett mål från den långa perioden där vi är bra för att få energi och för att få trygghet. När de sedan gör 0-1 i andra halvlek så blir det jobbigt för oss att mobilisera om, samtidigt som man måste ge Falkenberg att de är sylvassa i de lägena de får.

– Vi skulle behöva hantera 0-1 bättre för så som spelet såg ut innan så hade inte det varit en stor sak för oss utan vi var i en så pass bra period att om vi hade haft 0-1 i tio minuter hade vi kunnat hämta ny fart igen. Men när det blir 0-2 och sedan 0-3 så blir det för tufft, även om jag tycker att vi repar mod och avslutar bra. Det är något vi måste dra lärdom av.

Vad har ni pratat om inför matchen mot Varberg?

– Att bygga vidare på det spel som vi visat att vi kan spela och försöka upprätthålla samma kvalité över 90 minuter och lite till. Vi måste klara av att hantera olika scenarion, oavsett om vi leder ligger under eller att det står lika. Vi vet att det alltid är tufft att spela mot Varberg borta, det är en tight arena och ett lag som har lite medvind nu på slutet. Vi känner oss trots resultatet fyllda av självförtroende från senaste prestationen.

Läget i laget?

– August är inte tillbaka än och Gussman och Sandlund är också inte tillgängliga. Utöver de tre så är alla tillgängliga!

Matchen spelas 23/9 klockan 15:00 på Påskbergsvallen. Kan du inte vara på plats för att stötta laget liverapporteras den via vår twitter, appen Gefle IF Live och sänds på C More Live. Nu kör vi!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram