Inför Sollentuna FK Måndag 22/4 kl. 14:00 Gavlevallen

Dags för hemmapremiär när Gefle på måndag den 22/4 tar emot Sollentuna FK hemma på Gavlevallen klockan 14.00. Inför matchen har Gefles tränare Tomas Axlund svarat på frågor om seriepremiären mot GUSK, hur veckan sett ut och tankarna inför matchen mot Sollentuna.

Tomas, äntligen hemmapremiär, har ni lämnat den tuffa starten i Uppsala bakom er?

Ja äntligen hemmapremiär, det är något vi verkligen sett fram emot. Starten i Uppsala var stentuff och det är klart att det tog några dagar att hämta sig. Det viktiga är att vi lärde oss något och att vi tar med oss våra lärdomar på både kort- och lång sikt. Jag tycker att vi har hanterat det bra och nu ser vi fram emot nästa match.

Över till hemmapremiären, hur har veckan sett ut?

Vi stängde förra helgen i ett teoripass i tisdags och samma kväll startade vi förberedelserna inför Sollentuna. Sedan har ju denna vecka sett lite speciell ut på grund av påskhelgen, vi har tränat fyra fotbollspass och i dem fokuserat på hur vi vill spela i hemmapremiären.

Vad blir viktigt i den?

Vi vill såklart hitta tillbaka till vårt spel där vi har mer boll och styr händelserna, och det brukar vi hitta på hemmaplan. Vår speluppbyggnad fungerade inte alls mot GUSK och det har vi fokuserat på under veckan. Det handlar om att ta ansvar i sin position och att vi hittar relationer mellan spelare och lagdelar. Vi vill också bli tydligare och rejälare i sista tredjedelen och  det hoppas vi kunna visa upp i hemmapremiären.

Läget i truppen?

Julia Wahlund har inte tränat pga. sin skadade häl och det är därför fortfarande oklart om hon kommer till spel på måndag. I övrigt så ska truppen vara i bra form och vår fystränare Maria Apel tycker sig se att spelarna ser vältränade ut. Vi kan bara hålla med och nu handlar det om att få spelet att stämma.

Har ni någon koll på Sollentuna?

Vi vet att de gjorde en bra seriepremiär och att de går in i denna match med stort självförtroende.

Vem ska vi hålla koll på i motståndarlaget?

Håll lite koll på Jennifer Egelryd med Allsvenska meriter från bl.a. Tyresö och Piteå.

Slutligen, vem ska vi hålla koll på i hemmalaget och hur slutar matchen?

 Håll koll på vår vilja att komma till många avslut och det ska göra oss till vinnare!

Självklart vill vi se dig på läktaren på måndag för att skapa en härlig stämning på damernas hemmapremiär! Måndag 22 april klockan 14:00, hoppas vi ses!

Foto: Nils Westberg Löfgren

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram