Inför Sollentuna FK - Gefle IF FF
2019-06-28

Viktig bortamatch väntar när damerna imorgon lördag åker söderut för att i omgång 12 av Division 1 Norra Svealand möta tabellgrannen Sollentuna FK. Inför matchen har Niklas Spångberg givit oss sin syn på motståndet och den viktiga match som väntar laget.

Niklas, vad tar ni med er från förra helgens 8-1 vinst mot Gustafs?
Det var en viktig match för oss och det är aldrig lätt att vinna på beställning, men segern gav 3 viktiga poäng och 7 plusmål. Glädjande att se så många fina spelmål från vår sida och att målen gjordes på olika sätt, efter inlägg, friläge mm. Det är även lättare att träna veckan efter en vinst.

Vinst 3-1 mot Sollentuna i omgång 2, hur skulle du beskriva den matchen och vad ska ni göra för att vinna igen?
Det var en ganska jämn tillställning där vi tillslut van med 3-1. Nu är den matchen historia och båda lagen jagar 3 poäng. Ska vi vinna så måste vi våga spela ut och tro på det vi tränat på denna veckan. Sollentuna kommer troligtvis att flytta fram sitt spel lite på hemmaplan.

Hur har träningarna sett ut denna vecka?
I tisdags körde vi fys. Onsdag och torsdag har vi jobbat mer taktiskt med fokus på lördagens match. På fredag (läs idag) blir det en lättare träning med fokus på fasta situationer.

Hur ser truppen ut i nuläget?
Jossan Blom och Wilma Ullström är tillbaka i full träning men vi har fortfarande en hel del långtidsskadade spelare som inte är uttagningsbara. Sen är det lite småskavanker på vissa spelare men det har väl alla lag när man börjar närma sig sommarledighet och spelat många matcher.

Sollentuna FK - Gefle IF IF, Norrvikens IP 15.00 imorgon lördag 29/6

Foto: Nils Westberg Löfgren

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram