Inför Sandvikens IF - Gefle IF
2019-08-16

Imorgon lördag 17 augusti kl 17.00 är det dags igen för derby mot Sandvikens IF. Markus Löf fick i vanlig ordning en pratstund med huvudtränare Marcus Bengtsson inför matchen.

Hej Marcus! Ni kommer ifrån en 3-3 match mot Vasalund efter en dramatisk andra halvlek. Vad är dina analyser från matchen?

 • Återigen står vi för en stark prestation sett över nittio minuter.
  Vasalund är ett lag med många spelare som har väldigt goda kvalitéer både fysiskt och tekniskt. I perioder har vi för många och långa sekvenser i matchen där vi hamnar i obalans i försvarsspelet. Det leder även till att vi hamnar i otakt i anfallsspelet.
  Vi avslutar matchen väldigt starkt och gör 3 fina mål. Vi ser även starka ut fysiskt och orkar med att vrida om matchbilden till vår fördel. De spelare som blev inbytta kom in och gav effekt.

Hur påverkade detta moralen i laget?

 • Det ger såklart laget en rejäl boost av att hämta upp ett underläge och att vi klarar av att göra en god prestation igen.

Hur har veckans träning sett ut?

 • Måndagsträningen innehöll analys av helgens match mot Vasalund samt återhämtning. I tisdags hade vi ett högbelastande pass där fokus låg på omställningsspelet. Torsdag och fredag har en mer taktisk karaktär med fokus på helgens match.

Nu väntar derbyretur mot Sandviken. Tankar inför matchen?

 • Vi förbereder oss precis som vanligt inför match. Det kommer såklart bli väldigt roligt att få spela ett nytt derby med förhoppningsvis liknande inramning som sist!

Vad blir nyckeln till att kunna ta revansch från förra derbyt? Kan era lärdomar från förra derbyt hjälpa er i detta derby att kunna ta tre poäng?

 • Förra matchen hade sin stil och inramning. Det här är en helt ny historia som ska skrivas och med helt andra förutsättningar. Självklart finns det delar i spelet som vi blev utsatta för i förra derbyt som vi kan dra lärdomar från men det är som sagt en färskvara. Den största lärdomen vi fick var nog att kunna spela avslappnat trots inramningen och strålkastarljuset innan matchen.
  För oss handlar det om att jobba hårt för att skaffa en gynnsam matchbild. I eget offensivt spel så behöver vi vara noggranna med att avsluta anfallen men även att vi uppfyller balansen i laget.
  I eget försvarsspel så är nyckeln att klara av omställningar och spelet i defensiv box.

Känslan inför matchen?

 • Vi känner oss redo för en ny match med nya utmaningar.
  Precis som tidigare så har vi ett bra klimat med hög motivationsfaktor. När laget och individen får feedback som är kopplat till prestationer som även genererar resultat och poäng så ökar självförtroendet!

Hur ser truppen ut inför matchen?

 • Inga avstängningar.
  Linus Mattsson kommer inte till spel på grund av fotledsskada. Isac Rojas är ett frågetecken och testas under dagen och Ibrahim Alhassan väntar på arbetstillstånd. I och med att Melvin lämnade och att truppen är mindre än tidigare år så har vi ingått i ett samarbetsavtal med IK Sirius för hösten 2019.

Matchen spelas på den sk "VM-arenan" och Gefle-supportrar laddar upp i centrala Sandviken på restaurangen The Church, med gemensam marsch till arenaområdet kl 16.00. Anslut gärna även om du inte är med tidigare under dagen!

Foto: Nils Westberg Löfgren

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram