Inför Rimbo IF - Gefle IF 11 maj 16:00 IP Arkadien
2019-05-10

"Det blir en match med mycket kamp"

Lurig gräsmatch väntar när Gefle imorgon gästar Rimbo IF på IP Arkadien.

Med förra veckans starka derbykryss i ryggen åker GIF-damerna till Rimbo i helgen för att kriga om nya poäng i division 1 Norra Svealand. Gefle IF:s tränare Tomas Axlund ger nedan sin syn på matchen.

0-0 i förra veckans derby, hur har ni gått vidare efter den urladdningen?

  • Vi ser positivt på förra helgens insats. Jag är väldigt nöjd med vårat försvarsspel och tjejernas inställning.  Vår offensiv skar sig lite och vi skapade inte så många chanser som vi önskat, men överlag var det en bra prestation mot ett bra lag.

Hur har veckan varit?

  • Vi har haft en bra vecka! Vi har tagit oss tid att prata ihop oss, reflektera kring säsongsstarten och satt delmål. Vi hoppas att truppen kommer hålla sig nu och att vi slipper fler långtidsskador. Tjejerna ser att vara i väldigt bra form och vi börjar se att det händer saker med gruppen. Vi bygger på spelet vecka för vecka och nu börjar vi i ledarstaben verkligen se resultat.

Hur tror du att matchbilden kommer se ut?

  • Jag tror att det blir en match med mycket kamp. Dels för att Rimbo är att lag som alltid bjuder in till kamp och dels för att matchen kommer spelas på en ganska liten naturgräs-matta.

Är naturgräs någonting som ni oroar er över?

  • Nej, vi har ett bra facit på naturgräs de senaste säsongerna och känner oss trygga där. Men vi kommer göra en del justeringar i spelet för att anpassa oss till förutsättningarna och ta ut ett lag som vi tror kan ta fighten. Vi har dessutom lagt två av veckans träningspass på Brynäsvallen för att vänja oss till underlaget.

Slutligen, vilka spelare ska vi hålla ögonen på?

  • För oss blir det viktigt att hålla koll på Rimbos Kajsa Sund. En mittfältare/forward med erfarenhet från högre divisioner som är bra på väldigt mycket. Rimbo får i sin tur passa sig för Wilma Gavlén och Emelie Bernhardsson. Wilma har en stark träningsvecka i ryggen och ser att vara i riktig bra form - och Emelie växer in i sin roll mer och mer för varje träning som går och jag tror att helgens motstånd kan passa henne bra.

Truppstatus
Kajsa Erihn, Lina Bälin och Josefine Blom är sedan tidigare långtidsskadade
Wilma Johansson skadad
Julia Planeskog skadad
Julia Wahlund skadad
Wilma Ullström påväg tillbaka i träning

Matchen spelas imorgon lördag klockan 16:00 borta på IP Arkadien och du kan följa vår liveuppdatering på Gefle IF:s Instagram!

Foto: Nils Westberg Löfgren

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram