Inför: Örebro SK - Gefle IF
2016-09-25

GIF reser imorgon den två timmar korta resan till Örebro för att spela match i allasvenskans 24e omgång. En mörk afton på Gavlevallen i onsdags har gjort tabelläget än mer prekärt och man har nu åtta poäng upp till kvalplatsen.

Motståndarkoll

Örebro SK har varit Allsvenskans stora jojo-lag de senaste säsongerna. Sviter av fantastiskt spel och långa segerrader har blandats med månadslånga svackor där den Allsvenska existensen har varit hotad. I år har laget stabiliserat sig och har legat i tabellens toppskikt hela säsongen. I den mycket jämna striden om platserna bakom topp 4 har ÖSK nu halkat ner till sjunde plats men med samma poäng som femteplacerade Häcken. Formen är på nedåtgående och laget kommer från tre matcher utan seger och har under andra halvan inte nått upp till samma nivå som i våras.

I årets lag så har framförallt Astrit Ajderevic utmärkt sig som en nyckelspelare på Örebros mittfält. Med en nästintill fri roll i anfallen rör sig Ajderevic över stora ytor för att fördela bollar till lagkamraterna. Han blev också belönad med en plats i landslagstruppen som en av de överåriga som representerade Sverige i sommarens olympiad i Rio de Janeiro. I morgondagens match saknas en annan viktig spelare på mittfältet, kaptenen Robert Åhman Persson är avstängd.

Eftersom de båda lagen huserat i Allsvenskan de senaste åren så har man hunnit möta varandra många gånger. De senaste tio mötena har slutat med tre Geflesegrar och fem Örebrosegrar, där ingår också fjolårets gruppfinal i Svenska Cupen. Tyvärr måste vi backa till 2012 för att hitta någon GIF-seger, det året vann Gefle båda mötena mot närkingarna.

GIF-koll

Trots bra spel har det bara blivit två poäng på de fem senaste matcherna för Gefle. Det har gjort att luckan upp till Helsingborg nu växt till åtta poäng med sju matcher kvar att spela. Även som supportrar börjar hänga med huvudet så är det inget som spelare och ledare kan göra. Vilket också Thomas Andersson trycker på:

Även många har räknat ut oss så kan inte vi som är mitt i det förändra något utan vi måste hela tiden jobba stenhårt i varje match. Det gäller såklart för oss att vinna matcher men utn att  bli naiva. Vi måste ha ett förvarsspel som ger oss chansen att vinna matchen hela vägen in. Imorgon möter vi ett lag med hög skicklighet som varit inblandad i målrika matcher på slutet. De har haft stor spelaromsättning i sommarfönstret men spelsättet är sig likt och på deras hemmaplan kommer de säkert vilja trycka gasen i botten från start.

Läget i truppen är oförändrat i nuläget vilket betyder att det bara är Jens Portin som saknas på grund av sin knäskada.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram