Inför omgång 1 i Svenska Cupen
2018-05-16

Efter DM-seger förra säsongen är det nu dags för spel i Svenska Cupen. Gefle kommer i den första omgången att möta Hälsinglands distriktsmästare 2017, Edsbyns IF borta på Öhns IP idag onsdag kl. 20:00. Inför matchen har Gefles Tomas Axlund svarat på några frågor.

Tomas, ni är inne i en tuff vecka med tre matcher på sju dagar, hur tänker ni kring det?

Det visste vi om med tanke på den här Svenska Cupen matchen och har planerat efter det, dels har vi kortat ner veckans träningspass men också ändrat lite i upplägget. Sen har vi en så pass bred trupp där många spelare behöver speltid så det passar oss bra med en extra match nu när alla är friska och skadefria.

Vad kan vi förvänta oss för spel av Gefle?

Jämfört med helgens gräsmatch blir det en ganska stor skillnad att möta Edsbyn på ett snabbt konstgräs. Det kommer att bli snabbt spel där uppe och det gäller för oss att få till bollinnehavet och att ha tålamod i spelet.

Hur är känslan inför att möta Edsbyn?

Det känns roligt att åka upp till Öhn, Edsbyn är ett trevligt lag att möta där vi alltid blir sportsligt omhändertagna.

 Har ni satt upp specifika mål för Svenska Cupen?

Det är klart att vi vill gå vidare några omgångar så att vi får chansen att möta ett riktigt bra lag men först ska matchen mot Edsbyn spelas.

Läget i truppen?

Vi var slitna efter matchen senast mot Rimbo, där det blev en tuff match både mentalt och fysiskt men nu har vi återhämtat oss och jag tror på fin form imorgon.

Matchen spelas på Öhns IP ikväll onsdag 16 maj kl. 20:00, kan du inte vara på plats kommer matchen att liverapporteras på Gefle IF:s Instagram, nu kör vi!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram