Inför: Malmö FF - Gefle IF
2016-05-13

Foto Christer Norin

I den nionde omgången reser Gefle IF söderut för bortamatch mot tabelltvåan Malmö FF på Swedbank Stadion.

Det har inte varit några roliga veckor för Gefle IF med tre raka förluster. 6-1 mot BK Häcken, 2-6 mot IFK Göteborg och senast 2-0 mot IF Elfsborg på Borås Arena.

- Vi gjorde en bra bortamatch mot Elfsborg som är erkänt duktiga på hemmaplan. Vi hade ett stabilt försvarsspel och även en hel del bollinnehav på offensiv planhalva - och vi spelade oss ur deras förstapress på ett bra sätt. Det var ett stort steg framåt i den matchen, säger tränaren Roger Sandberg.

Trots resultatet var det ett steg framåt.

- Det kändes som vi fick något att bygga vidare på. Jag tror spelarna kände att det var en positiv känsla efteråt.

Målvakten Andreas Andersson blir borta från spel en längre tid på grund av en knäskada som han ådrog sig under måndagsträningen. Det medförde att 42-årige Mattias Hugosson gör comeback i Gefle IF.

- Det är jättetråkigt. Framför allt för Andreas själv men även för oss. Kul att Hugosson fanns tillgänglig och kunde komma i träning så pass fort, säger Sandberg.

Med fyra omgångar kvar till sommaruppehållet väntar ett par spännande och tuffa matcher för Gefle IF. Först ut är bortamatch mot Malmö FF på Swedbank Stadion. Ett lag som kommer till matchen med två raka förluster.

- De har två tunga förluster så det kommer att vara ett väldigt revanschsuget Malmö. Det kommer bli tufft, säger Sandberg och fortsätter om GIF:s spel:

- Vi ska försöka bygga vidare från den senaste matchen, att fortsätt jobba hårt i förvarsspelet och ha ett eget passningsspel. Vi ska söka en stabil helhet.

Truppen: Emil Hedvall, Mattias Hugosson, Jacob Ericsson, Jesper Florén, Jens Portin, Anton Lans, Martin Rauschenberg, Joshua Nadeau, Kwame Bonsu, Simon Skrabb, Anders Bååth, Robin Nilsson, Simon Skrabb, Jonas Lantto, Johan Bertilsson, Johan Oremo, Dioh Williams, Abdul-Basit Adam, Jacob Hjelte.

Icke aktuella spelare: Emil Bellander, Andreas Andersson, Simen Rafn och Tshutshu Tshakasua.


Matchfakta:

När: Lördag 14 maj
Avspark: 16:00
Vart: Swedbank Stadion.

Tryck här för att köpa din biljett till hemmamatchen mot Örebro SK den 19 maj.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram