Inför Ljusdal - Gefle IF Söndag 28/4 14:00 BL Arena

På söndag är det dags för omgång tre i damernas division 1 Norra Svealand och Gefle åker till Ljusdal för att möta Ljusdals IF som förra säsongen spelade i Elitettan. Tränare Tomas Axlund har inför matchen svarat på frågor om vinsten i hemmapremiären, veckan som varit och känslan inför söndagens tuffa match.

Tomas, säsongens första trepoängare i hemmapremiären förra helgen, ta oss igenom matchen.

"Framförallt så var det väldigt skönt att få en så bra start! Vi gjorde 1-0 i den 11:e minuten och det gav oss ett flyt i spelet som gjorde att vi sedan kunde utöka till 2-0. Resterande delen av den första halvleken spelade vi lite på resultatet och kände oss väldigt avslappnade med det. Sollentuna kom sedan ut starkt i den andra halvleken och störde oss en del i inledningen, men jag tycker att vi löste det på ett bra sätt och kunde efter deras press utöka till 3-0. I slutskedet får de in ett reduceringsmål, men min känsla var att vinsten aldrig var riktig hotad. I det stora hela gjorde vi en riktigt bra insats!"

Hur är känslan och stämningen i laget nu efter vinsten mot Sollentuna?

"Ja, det märks att vi vann i helgen! Det är lättare att träna efter en vinst, trepoängare ger alltid lite extra inspiration - speciellt under inledningen av säsongen."

Vad har varit fokus under träningsveckan som varit?

"Vi har fokuserat mycket på uppbyggnadsspelet under veckan, det är viktigt att vi blir trygga med de olika mönster vi jobbar med tidigt under säsongen. Då vi har många nya spelare är det viktigt att de snabbt kommer in i vårat spel. Sen har vi såklart fokuserat extra mycket på de mönster som vi tror kommer passa mot Ljusdal."

Vad har ni för förväntningar på bortamatchen mot Ljusdal?

"Ljusdal är bra, dom är tunga att möta och väldigt duktiga i omställningsspelet. Vi förväntar oss att Ljusdal kommer vara spelförande då de startat säsongen väldigt bra och dessutom spelade i Elitettan under fjolåret. För oss blir noggrannheten extra viktig i den här matchen - i försvarsspelet, men även i vårat egna bollinnehav."

Läget i truppen?

"Wilma Johansson bröt nyckelbenet på träning under veckan och kommer tyvärr inte kunna spela. Julia Wahlund är ännu inte åter i träning. I övrigt ser spelarna väldigt pigga och fräscha ut!"

Slutligen, man brukar säga att "släkten är värst" och nu ställs formstarka Karin Weinacht mot sin gamla klubb. Vad tror du hon kan uträtta uppe i Ljusdal? 

"Jag ser verkligen fram emot att se Karin där uppe. Hon har bra självförtroende, är i bra form och kommer vara extra taggad inför den här matchen. Det blir kul att se vad hon kan göra!"

Ljusdal får passa sig för Weinacht med andra ord!

Matchen mot Ljusdal spelas på söndag 28 april klockan 14:00 på BL Arena i Ljusdal. Kan du inte vara på plats och stötta laget liverapporteras matchen på Gefle IF:s Instagram, nu kör vi!

Foto: Nils Westberg Löfgren

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram