Inför Landskrona - Gefle IF
2017-02-17

Gefle IF-BP

På söndag klockan 14:00 drar tävlingssäsongen 2017 igång när Gefle IF möter Landskrona borta i Svenska Cupens första gruppsspelsomgång. Övriga lag i Gefles grupp är Trelleborgs FF och Kalmar FF.

Thomas Andersson, huvudtränare i Gefle IF, hur har träningsveckan varit?
-
Bra, alla spelare är i full träning. Även Christian Ljungberg, Albin Louikangas, Anton Lans och Kevin Persson som varit skadade är tillbaks i träning och har kört på. Våra träningsmatcher har legat till grund för kommande veckas träning och det har varit väldigt olika karaktär på de matcherna som vi har spelat. Vi släppte in tre mål bakåt mot Dalkurd men har sen dess gått mot att ha färre målchanser mot oss. Vi har fått sex spelare in i truppen och det är klart att det tar ett tag att spela ihop oss.

Blir det någon skillnad på Svenska Cupen-matcherna och träningsmatcherna?:
- Även om det är försösong så är det bra att få själva tävlingsnerven. Resultat i matcherna blir viktigare. Du kan belönas med poäng om du gör en bra prestation. Sen tycker jag att vi har haft ett  bra fokus hela tiden under försäsongen. Vi har analyserat oss själva efter varje träningsmatch och fått bra gensvar i träningen.

Hur ser du på gruppen med Landskrona, Trelleborg och Kalmar?
- Det är en lurig grupp. Landskrona slog ut Malmö FF och visade med det att de är ett lag som kan prestera på hög nivå. Trelleborg känns som ett stabilt lag med många spelare som varit med länge och är samspelta. Och Kalmar är Kalmar och räknas väl som enda allsvenskt lag som favorit i gruppen. Det blir en kort serie på tre matcher, där alla poäng är viktiga och första matchen kanske extra viktig.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram