Inför Karlstad BK - Gefle IF
2019-05-24

Imorgon, lördag 25 maj kl 16.00, är det dags för omgång 9 i Division 1 Norra då Gefle reser till Karlstad. Markus Löf fick en pratstund med huvudtränare Marcus Bengtsson inför matchen.

Hej Marcus! Vad har du för analyser kring förra matchen mot Sylvia? Vad gjorde att ni förlorade?

 • Direkt i inledning så skapar vi tryck på Sylvia och har två bollar in i straffområdet som känns farliga. Efter det så är matchen väldigt jämn och Sylvia har två situationer i vårt straffområde som är farliga och vi får jobba hårt i defensiven. Tyvärr så släpper vi in ett mål i en period där vi är väldigt bra och skapar både genombrott samt målchanser.
  Vi är nöjda med att vi bibehöll trycket från senare delen av andra halvlek in i andra halvlek. Vi har flera tillfällen där vi inte har det rätta flytet i genombrottsfasen och de riktigt heta målchanserna uteblir. Vi forcerar och ändrar lite utgångspositionerna sista delen av matchen och har en rad hörnor, inlägg och långa inkast inne i boxen, dock utan resultat.
  Totalt sett så är det en jämn och bra match där Sylvias målvakt gör några matchavgörande ingripanden.

Imorgon möter ni Karlstad BK på bortaplan. Vad förväntar ni er av denna match? Vad är Karlstad för typ av lag och vad kommer bli extra viktigt?

 • Det viktigaste är att vi håller fast vid de saker som är bra och som vi är lyckosamma i. Med största sannolikhet så kommer den här matchen ställa lite andra krav på oss. Karlstad är ett väldigt fysiskt starkt lag med bra fart. Det ihop med att vi spelar årets första match på gräs kommer att innebära en hel del kampmoment vilket blir en ny och viktig lärdom för oss. Vi behöver vara väldigt beslutsamma i tekniken samt vilka val vi gör. I försvarsarbetet är det fortsatt balans och ett koncentrerat arbete som krävs.
  I anfallsspelet så är det viktigt att vi är beslutsamma i sista tredjedelen samt att vi löper med hög hastighet i genombrottsfasen

Hur har träningsveckan sett ut?

 • I måndags gick vi igenom matchen mot Sylvia och genomförde ett lättare träningspass. I tisdags jobbade vi med försvarsspel. I onsdag var spelarna ledig och torsdagens taktiska träning genomfördes på Måsberget för att få en känsla av hur bollen beter sig på gräs.

Hur ser energinivån ut i truppen?

 • Energinivån hos spelarna triggas allt som oftast av att få träna, umgås och spela fotboll och det gör vi 4-6 gånger i veckan.

Känslan inför matchen?

 • Vi gör små och stora framsteg inom laget, individen, gruppen och i spelet.
  Vi ser fram emot att få spela en tuff bortamatch mot ett bra lag och skapa nya positiva bilder inför framtiden.

Missar någon matchen?

 • Just nu så är alla spelare förutom Melvin aktuella för den matchtrupp som tas ut efter dagens träning.

Matchens sänds på gd.se på följande länk: https://www.gd.se/artikel/division-1-herr/live-tv-lordag-tuff-bortamatch-for-gefle-nar-man-moter-karlstad-pa-tingvalla-du-ser-matchen-har

Foto: Nils Westberg Löfgren

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram