Inför Karlslund - Gefle 11 maj kl 16.00
2019-05-10

Imorgon är det dags för match igen då Gefle IF möter Karlslund på bortaplan kl 16.00.

Markus Löf ställde ett par frågor till huvudtränare Marcus Bengtsson inför matchen.

Hej Marcus! Vad har du för reflektioner kring senaste matchen mot Boden hemma?

  • Vi kommer in i matchen väldigt bra och arbetar till oss gynnsamma lägen i både försvarsarbetet och anfallsspelet. Vi tar oss fram i plan med olika tillvägagångssätt offensivt och vi skapar både heta lägen och klara målchanser. Till slut kommer också 1-0 målet efter en brytning av Lohikangas och en omställning som förvaltas väl. I paus pratar vi om att bygga vidare på första halvlek samt att fortsätta vara noggranna i försvararbetet. I perioder av andra halvlek så är vi otydliga och får som följd en matchbild med mycket bollbyte och ovana relationer sinsemellan.
    Vi är lite illa ute, främst vid en hörna som Jake gör en bra räddning på. Det märktes att det täta matchandet tog ut sin rätt. I och med bytena så får in ny energi och det hjälper laget att återhämta sig och vi får en bättre period som sedan leder till 2-0 och till slut även 3-0 i slutet av matchen.

 

Vilka saker är ni nöjd med?

  • I första halvlek skapar vi flertalet målchanser och släpper inte till någon målchans. Vi är även glad över att hålla nollan igen och att vi gör 3 mål framåt.

 

Finns det något speciellt som behöver förbättras i nästa match?

  • Vi önskar att vi kan bibehålla våra goda perioder under längre stunder samt att inte tappa relationerna sinsemellan lagdelarna under de tillfällen då vi hamnar i sämre perioder.

 

Nu väntar Karlslund borta. Vad har du att säga om den matchen?

  • Karlslund är obesegrade hittills i serien vilket är imponerande och speciellt imponerande med tanke på ett tufft spelschema. De har visat prov på ett varierat och vägvinnande anfallsspel. Återigen så kommer vi behöva visa oss från vår bästa sida i båda riktningarna.
    Det kommer krävas balans och en hög dos av koncentration i försvarsspelet. När det gäller anfallsspelet så gäller det att ta tillvara på omställningslägena samt att förlänga våra perioder på offensiv planhalva.

 

Hur är moralen och stämningen i laget inför Karlslund?

  • Vi känner oss stärkta av stora delar av prestationen mot Boden med 3 poängen, målen och en hållen nolla. Jag är imponerad över spelarenas förmåga att mobilisera ny kraft efter två jobbiga förluster och ett väldigt tätt matchande.

 

Vilka missar matchen som det ser ut just nu?

  • Axel Norens skada sätter fortfarande stopp för medverkande. Linus är i Portugal på 4-nationers turnering med P03-landslaget och kommer tillbaka i mitten av nästa vecka. Kevin Persson drog på sig sitt 3:e gula kort vilket innebär avstängning.

 

MittMedia sänder matchen på följande länk: https://www.gd.se/artikel/division-1-herr/live-tv-lordag-15-50-se-det-heta-division-1-motet-mellan-karlslund-gefle-har

Foto: Nils Westberg Löfgren

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram