Inför: Kalmar FF - Gefle IF
2016-10-25

Med en och en halv vecka kvar av säsongen så är vi tre omgångar från slutet av årets Allsvenska. Mycket står på spel och Gefle möter imorgon ett formstarkt Kalmar som klättrat i tabellen under hösten.

Motståndarkoll

Smålänningarna återfinns på sjätteplats i tabellen med
samma poäng som femman Elfsborg. Detta trots att man så sent som i omgång 18 låg på elfte plats bara tre poäng från kvalplats. Sen dess har de rödklädda hittat formen och på de tio senaste matcherna (där en match i Svenska cupen ingår) är resultatraden 7-2-1, ett imponerande facit.

En anledning till succén har varit ett av seriens bästa innermittfält. Där huserar nämligen Rasmus Elm som efter lång frånvaro från fotbollen på grund av sjukdomar och skador är tillbaka i gammal god form. Med sig på mitten har han brassen Ismael som länge varit en tongivande spelare i Kalmar och som tillsammans med Elm verkligen visat att han är en mittfältare av hög allsvensk klass.

Som de flesta minns så tog ju GIF en av säsongens hittills tre segrar hemma mot Kalmar i somras, vi behöver alltså inte backa lång tid för att hitta en GIF-seger i matcher mellan lagen. Dessa två lag brukar spela oerhört jämnt, faktum är att statistiken de tio senaste matcherna är helt lika med tre segrar var och fyra oavgjorda.

GIF-koll

Risken att upprepa sig har varit stor när man diskuterar den senaste Geflematchen nu för tiden, så är även denna gång när man ser tillbaka på norrlandsderbyt mot Sundsvall. För återigen var laget i behov av tre poäng, återigen gör laget en bra insats som kunde ha räckt till och återigen så blir det bara en poäng, vilket är två för lite i den utsatta tabellposition som GIF befinner sig i. Med tre omgångar kvar är det fem poäng upp till Helsingborg på kvalplats vilket självklart är en tuff situation.

Thomas Andersson säger så här inför den viktiga matchen på Guldfågeln
Arena:

De är formstarka och gillar att ha ett stort bollinnehav på hemmaplan. Mycket spel går via det inre mittfältet som är en väldigt tydlig del av deras anfallsspel. För oss gäller ändå samma saker som alltid, ett samlat och aggressivt försvarsspel men också ett spetsigt anfall. Vi vet vad som står på spel och att vi behöver prestera så bra som vi bara kan.

Laget flyger ner imorgon till Kalmar och tränade idag hemma i Gävle. Anton Lans kommer vara tillbaka i truppen efter sin två matcher långa avstängning, i övrigt ser skadesituationen ut som den gjort de senaste matcherna.

Ej tillgängliga: Jens Portin, Jacob Hjelte, Albin Lohikangas, Samuel Gussman

När: 26/10 19:00

Var: Guldfågeln Arena, Kalmar

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram