Inför: Jönköpings Södra - Gefle IF (Uppdaterad)
2016-04-16

GIF_Sirius 28032016 023

Det har blivit dags för säsongen andra bortamatch. Nykomlingarna Jönköpings Södra står för motståndet på Stadsparksvallen i morgon.

Den intensiva premiärveckan, med tre matcher på åtta dagar, är genomförd. Gefle IF tog fyra poäng under veckan efter 1-1 mot Helsingborgs IF, 2-1-vinst över GIF Sundsvall och 1-2-förlust mot Djurgården.

- Premiärveckan var helt okej. Vi gör en dålig första halvlek mot Helsingborg, men i övrigt är det klart godkända prestationer. Extra glädjande var känslan av det stabila förvarsspelet. Framför allt de två första matcherna, då vi släppte till lite målchanser, säger tränaren Roger Sandberg och fortsätter:

- Vi har fyra poäng och det är en okej utdelning, men vi är naturligtvis besviken över att gå poänglösa från senaste matchen.

Spelschemat är lite lugnare framöver och truppen har återhämtat sig under veckan.

- Det känns som vi tagit steg under veckan. Spelarna känns väldigt pigga och det har varit bra fart på träningarna. Man kan aldrig garantera något med form - den kan försvinna lite oväntat - men just nu är känslan positiv. En annan glädjande faktor är att vi klarade av att spela tre matcher på en vecka så pass tidigt på säsongen, säger Sandberg.

Nu väntar bortamatch nykomlingarna Jönköpings Södra, som vann Superettan förra säsongen, på Stadsparksvallen. Nykomlingarna har fått en bra start på sin allsvenska sejour med två vinster och en förlust.

- De har fått en bra start med imponerande segrar över Kalmar och Malmö. De har ett spännande lag som spelar väldigt annorlunda - både försvars- och anfallsmässigt - och det är en ny typ av motståndare. Dessutom spelas matchen på ett underlag som vi inte är vana med så det finns många utmaningar i den matchen. Det känns inspirerande och vi ser fram emot den matchen.

Dessvärre skadade sig målvakten Anton Cajtoft i förlustmatchen mot Örebro SK och blir borta resten av säsongen.

Truppen: Emil Hedvall, Andreas Andersson, Jacob Ericsson, Jesper Florén, Jens Portin, Anton Lans, Martin Rauschenberg, Joshua Nadeau, Kwame Bonsu, Anders Bååth, Simon Skrabb, Robin Nilsson, Tshutshu Tshakasua, Jonas Lantto, Johan Bertilsson, Johan Oremo, Jacob Hjelte, Dioh Williams.

Icke aktuella spelare: Emil Bellander, Simen Rafn och Abdul-Basit Adams.


Matchfakta:

När: Söndag 17 april.
Avspark: 15:00.
Vart: Stadsparksvallen.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram