Inför IK Frej Täby - Gefle IF
2020-06-20

Hej Micke! Vinst mot Team TG senast. Din analys av matchen? 

-Jag tycker vi tar tag i matchen precis som vi vill och ganska snabbt så får vi styra den med vårt spel. Vi trodde nog inte att Team TG skulle bli så låga som dom blev vilket gör det väldigt svårt att hota dom bakom backlinjen men jag tycker vi flyttar bollen bra och vi har dubbelt så många passningar som dom och klart bättre passningsprocent.

Vad gjorde att ni lyckades vinna matchen?

-Tålamod, och tron på att vi kunde vinna matchen. Jag tycker att det var starkt av grabbarna att ligga under med 1-0 med det övertag vi hade och ändå ha tålamod.

Vilka delar i spelet tycker du inte var tillräckligt bra mot Team TG?

-Vi behöver ha lite högre hastighet och lite mer samverkan då det uppstår offensiva ytor. Så det tar vi med och även att vi med sånt övertag hålla uppmärksamheten i defensiven blir viktigt.

Tankar inför matchen mot IK Frej?

-Jag tror att det blir en helt annan matchbild då jag tycker Frej är ett topplag i serien så det blir en riktigt härlig utmaning att se om vi kan behålla vår identitet och mod mot sånt bra lag.

Vad måste ni göra för att kunna vinna?

-För att kunna vinna så blir noggrannhet viktigt. Vi möter ett hårt pressande lag så vi måste vara noga i det vi gör, sen så är det också ett passningsskickligt lag så hastighet i vårt försvarsspel blir viktigt också. 

Hur hanterar ni detta tuffa matchandet? 

-Med bra mängd sömn, kost och självklart reglerad träning.

Hur är känslan och självförtroendet inför matchen?

-Klart det känns positivt då vi haft 2 vinster av 2 så det ska bli kul med match igen!

Hur ser truppen ut inför matchen?

-Alla är tillgängliga.

IK Frej Täby - Gefle IF spelas söndag 21/6 kl 14.00 på Vikingavallen, Täby

Text: Markus Löf

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram