Inför IFK Värnamo - Gefle IF
2017-08-05
170722 Gefle samlade innan fotbollsmatchen i Superettan mellan Varberg och Gefle den 22 juli 2017 i Varberg. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN / Cop 89

Herrarna tränar idag ett förberedande fotbollspass innan de under dagen reser ner till Småland för att imorgon möta IFK Värnamo på Finnvedsvallen kl.17:00. Inför matchen pratar Gefles tränare Poya Asbaghi om det passningstempo laget hade i matchen mot GAIS, något de hoppas kunna ta med sig in i matchen mot Värnamo. 

Poya, hur är känslan efter vinsten?

Den är såklart bra, framförallt för att vi gör en väldigt bra fotbollsmatch och sett till prestationen får vi med de delar vi önskar, så vi är nöjda.

Hur tar ni med er den goda känslan in i Värnamomatchen?

Genom att tydligt konstatera vad vi gjorde bra i den matchen och sedan försöka ta med oss det, samtidigt kommer vi att fortsätta prata om de saker som fortfarande kan bli bättre. Jag ser framförallt det höga passningstempo, viljan hos spelarna att vara involverade samt det varierande anfallsspel vi hade som delar vi vill ta med oss. Samtidigt hade vi en hög lägstanivå i försvarsspelet och tillsammans med det goda anfallsspelet blir vi svårslagna.

Hur har det gått för nyförvärven att komma in sig i Gefles tänk?

De spelare som kom in i matchen senast tycker jag visar ganska snabbt att de anpassat sig väldigt bra. Sedan anslöt Igor i veckan och han börjar successivt förstå mer och mer hur vi vill spela, även om det är en bit kvar.

Läget i truppen i övrigt?

Vi har två avstängningar i form av Martin Rauschenberg och Jens Portin sedan är det osäkert om Jacob Hjelte kommer att finnas med och om Igor Zhurakhovskyi hinner bli spelklar till matchen, annars är alla tillgängliga.

Matchen spelas imorgon, söndag, kl 17:00 på Finnvedsvallen i Värnamo. Kan du inte vara på plats kan du följa matchen på Gefle IF:s Twitter eller i Appen Gefle IF Live. 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram