Inför: IFK Norrköping - Gefle IF
2016-07-22

glada gifare

Allsvenskan fortsätter för Gefle IF med en tuff - men inspirerande - bortamatch mot IFK Norrköping på Östgötaporten.

Till slut bröts förlusttrenden. Efter flera raka förluster tog Gefle IF sin andra seger för året - och den första på hemmaplan för den här säsongen - när Kalmar FF besegrades med 4-2 på Gavlevallen. Och segern var efterlängtad.

- Segern ger självförtroende till oss alla. Vi är såklart behov av att vinna matcher så det var en bra seger, säger tränaren Thomas Andersson och fortsätter om spelet:

- Jag är nöjd med farten i vårt anfallsspel och vi lyckades skapa flera heta målchanser. Sedan finns det detaljer att jobba med som kan bli ännu bättre.

Nu väntar bortamatch mot IFK Norrköping på Östgötaporten. Ett lag som gick starkt under vårsäsongen och gick till EM-uppehållet på en andra plats.

- De har nio matcher utan förlust i Allsvenskan så det är ett bra lag. De gör många mål på Östgötaporten så det kommer att krävas en jättebra prestation av oss, säger han.

Gefle IF och IFK Norrköping har redan spelat mot varandra denna säsong. Då i en träningsmatch under EM-uppehållet. Gefle IF gick segrande ur matchen efter vänt 0-2-underläge till seger med 3-2 i slutminuterna.

- De hotar i djupled, jobbar med passningsspelet och kontrar med fart. Dessutom är de jobbiga på fasta situationer. Det kommer ställas oerhörda krav på vårt försvarsspel, säger han.

IFK Norrköping spelade under onsdagen Champions League-kval mot norska Rosenborg och vann med 3-2. Trots segern blev IFK Norrköping utslagna efter Rosenborg vann första matchen med 3-1 - totalt 5–4 på två matcher - och avancerade till den tredje kvalomgången.

- Det var en stark prestation att vända och vinna matchen. De hade inte så många målchanser emot sig men de hamnade tidigt i underläge. De gjorde en stark slutforcering trots att läget var tungt för dem, säger Andersson


Matchfakta:

När: Lördag 23 juli.
Avspark: 16:00.
Plats: Östgötaporten.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram