Inför: IFK Mariehamn - Gefle IF
2016-01-23

mariehamn-gif-605x349

Efter tre veckor av försäsongsträning är det dags för Gefle IF att visa upp sig i matchsammanhang. I morgon reser Gefle IF till Åland för den traditionsenliga träningsmatchen mot IFK Mariehamn i Eckeröhallen.

Läget i Gefle IF:

Gefle IF är inne på sin tredje träningsvecka av försäsongen. På grund av snöfallet och kylan flyttades första veckan av träningar in i Andersbergshallen. Men under de två senaste veckorna har truppen kunnat träna till och från på Gavlevallen.

- Sett till förutsättningarna har det varit bättre förr. Förra vintern var väldigt mild och det fanns aldrig någon anledning att gå in. Nu har vi tvingats in mer än vad vi hade velat och underlaget är inte bra där inne, säger tränaren Roger Sandberg.

Trots det har träningarna sett bra ut.

- Utifrån förutsättningarna har spelarna varit väldigt, väldigt bra och anpassats sig efter förutsättningarna. Det har varit bra fart, attityd, inställning och kvalité på träningarna, vilket är glädjande, säger Sandberg.

Träningsmatchen mot IFK Mariehamn är den första på försäsongen och många spelare kommer att få speltid.

- I första matchen handlar det mest om att förbereda kropparna för matcher. Vi kommer att gå runt på många spelare och det är den viktigaste prioriteringen, säger han.

Under veckan har den franske mittbacken Joshua Nadeau, 21, provtränat med Gefle IF och Sandberg är nöjd vad han har sett hittills. Nadeau kommer att vara tillgänglig för spel mot IFK Mariehamn.

- Det syns att det är en skolad, fysisk och stark spelare. Jag tycker att han har sett intressant ut under veckan, så det ska bli kul att se honom i matchen, säger Sandberg.

Truppen: Emil Hedvall, Andreas Andersson, Jacob Ericsson, Anton Lans, Jens Portin, Martin Rauschenberg, Joshua Nadeau, Jesper Florén, Jonas Lantto, Simon Skrabb, Kwame Bonsu, Anders Bååth, Adrian Bjelkendal Haaranen, Samuel Gussman, Robin Nilsson, Tshutshu Tshakasua, Johan Bertilsson, Dioh Williams, Johan Oremo, Dardan Mustafa.

Icke aktuella spelare: Emil Bellander, Simen Rafn, Jacob Hjelte, Oskar Larsson, Albin Lohikangas.

Motståndare:

IFK Mariehamn spelar i högsta ligan i Finland och slutade på en sjätteplats förra säsongen. Förra helgen spelade IFK Mariehamn sin första träningsmatch. FC Åland stod för motståndet och IFK Mariehamn vann med 3-0.


Matchfakta:

När: 24 januari
Avspark: 15:00 (finsk tid)
Var: Eckeröhallen, Åland.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram