Inför IFK Haninge - Gefle IF
2020-10-06

Hej Mehmet! Det blev en 2-3 förlust mot Karlslund trots 2-0 ledning i paus. Vad har du att säga om matchen?

-Vår plan inför andra halvlek var att kliva upp högt i pressen, men samtidigt vara redo på en desperat motståndare. Vi ville göra 3-0. Men istället så blir vi passiva, låga i positionerna, ihåliga och släpper in 3 mål. Vi tar med oss mycket lärdomar från denna match. Det gör ont att utvecklas och denna gången fick vi lära oss på ett oerhört smärtsamt sätt.

Nu väntar en väldigt tuff utmaning mot topplaget IFK Haninge borta på onsdag. Vad är dina tankar inför matchen?

-Vi fokuserar mest på att utveckla vårat eget spel och våra egna spelare. Vi vet självfallet om motståndets styrkor och svagheter. Haninge är ett av seriens målgladaste lag, likväl ett av seriens bästa kontringslag. Det blir en tuff utmaning. Å andra sidan är ettan norra så brutalt jämn att vad som helst kan hända. Vi tror på oss själva!

Hur ska ni hantera denna utmaning?

-Vi vill mentalt vara med i matchen i 90 minuter. Mot Berga och Karlslund är vi klart bästa laget i första halvlek. Men lyckas inte hålla samma mentala nivå genom hela matchen. Utmaningen för oss blir att mentalt vara redo för att kriga i 90 minuter oavsett resultat.

Hur påverkades laget efter senaste matchen och hur går ni vidare från det?

-Det är självklart en oerhört besviken spelartrupp och ledarstab. Vi har dock alltid feedback på våra matcher, ovsett utgång. Vi har så pass ungt lag som ligger i utvecklingsfas, vilket medför att vi alltid har video och teoretisk återkoppling. Vi rensar alltid luften, lär oss , går vidare. Likaså denna gången.

Truppstatus?

-Jacob Ejerblad är avstängd pga gula kort, Nils Eriksson är ej tillbaka från skada.

Matchen borta mot IFK Haninge spelas på onsdag kl 19.30.

Text: Markus Löf

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram