Inför IFK Haninge - Gefle IF
2021-10-02

Hej Micke! 1-2 förlust mot Örebro Syrianska, vad är analys och tankar av matchen? 

-Surt att förlora, vi gör inte våran bästa match men tillräcklig för att vinna tycker jag. Vi har 20 st avslut och ett XG (förväntat antal mål) på 3,8 och dom har 1,7. Så vi ska vinna med nått mål. Men små detaljer avgör, dels att vi inte sätter ditt dom chanser vi har och att ÖSIF får för enkla mål. 

Kan förlusten bero på till exempel slitna spelare, underskattning eller motivation?

-Nej det tycker jag inte. Vi förlorar på våra egna misstag, det vill säga att vi bjuder på deras chanser och vi är inte tillräckligt effektiva när vi får våra egna.

Vad är förväntningarna på nästa match borta mot Haninge? 

-Haninge är ett lag som gått bra på hösten och ett lag som vill ha ett stort bollinnehav, så det kommer att krävas ett hårt arbete i defensiven och goda värderingar när vi har bollen. 

Vad vill du se av spelarna när de kliver ut på planen? 

-Det jag vill se av laget nu mot Haninge är att alla har gjort sitt bästa och att man har fysiskt tömt sig. 

Vad i spelet måste bli bättre för att ta 3 poäng? —Det som måste bli bättre är att Inte bjuda på nått enkelt bakåt och samtidigt ta vara på dom egna chanser som vi får under matchen.

Truppstatus?

-Nils Eriksson, Christoffer Ericson och Nils Nilsson kommer inte vara med.

Matchen borta mot IFK Haninge spelas på lördag kl 16.00 och sänds på SportExpressenPlay, Gefle Dagblad och Arbetarbladet.

Text: Markus Löf

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram