Inför: IFK Göteborg - Gefle IF
2016-10-16

Med fem matcher kvar och med ett litet uppehåll i ryggen så kan man säga att Allsvenskan i helgen har gått in i slutspurten. För Gefles del är det årets sista resa till västkusten som gäller i omgång 26.

Motståndarkoll

För motståndet står IFK Göteborg, en av Sveriges mest klassiska fotbollsklubbar som i år har positionerat sig på fjärdeplats inför slutstriden. På grund av en avtagande formkurva har guldchansen försvunnit och det mesta tyder på att det blir just en fjärdeplats när säsongen summeras. IFK har tagit drygt två tredjedelar av årets poäng på hemmaplan så att det är en tuff match som väntar för GIF råder det inga tvivel om.

Tränare Jörgen Lennartsson har sin vana trogen format ett ramstark 4-4-2 under säsongen där mittfältet är den namnstarkaste lagdelen. Framförallt är det många skickliga danskar som huserar på mitten och då med Søren Rieks i spetsen. En av dessa slipper Gefle eftersom Mads Albæck är avstängd. Längst fram återfinns hemvändande Tobias Hysén och han är också lagets bästa målskytt med sina tio mål.

Göteborg har som väntat plusstatistik på GIF i lagens senaste matcher. De fem senaste mötena i Allsvenskan har slutat med tre IFK-segrar och två kryss. GIF har under den nuvarande allsvenska sejouren bara vunnit en gång borta mot IFK och det var comebacksäsongen 2005 när det blev 0-1.

GIF-koll

Mot IFK Göteborg saknas Anton Lans efter utvisningen mot Elfsborg och i övrigt är det en del spelare om dras med skador i GIF-lägret. Laget åker ner idag söndag och tillbaka på tisdag eftersom att man dessutom ska göra en träning i övernattningsorten Skara. Detta delvis på grund av det täta matchandet i och med att matchen mot Sundsvall är redan på fredag. Thomas Andersson säger så här om matchen på Gamla Ullevi:

Vi har haft en bra träningsperiod under uppehållet som avslutats med två grästräningar för att få bästa möjliga förberedelser inför matchen. Vad gäller matchen så gäller att stå emot det yttre tryck som uppstår vid en match på bortaplan mot en av de största klubbarna i landet. För att öka våra chanser måste vi litar vi på oss själva och våra vägar fram. Det vi framförallt har gjort bra i de senaste matcherna är att avsluta anfallen och jag hoppas vi kan behålla den spetsen kring deras straffområde. I övrigt så kommer det förmodligen bli en fysisk match, framförallt på mitten där dom har ett starkt lag.

Ej tillgängliga spelare: Anton Lans, Jens Portin, Samuel Gussman, Albin Lohikangas, Jacob Hjelte

När: 19:00 17/10

Var: Gamla Ullevi

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram