Inför IF Sylvia - Gefle IF
2021-05-21
Hej Mehmet! Analyser från 1-1 mot Haninge? Är resultatet rättvist?
-1-1 speglar matchen ganska väl, även om vi för stora delar av matchen. Vi borde ha kommit till fler rena avslut. Första 30 minuterna har vi 70% bollinnehav. Vi behöver under sådana perioder bli bättre på att straffa motståndarna när vi har dem så pass nere för räkning.
Vad tog ni med er från prestationen?
-Det vi tog med oss är att vi hittade tillbaka till ett bra bollinnehav där vi får diktera hur matchen ska se ut. Att vi dessutom har ett solitt försvarsspel genom hela matchen, och att vi tog poäng för 3e matchen i rad.
Förväntning på Sylviamatchen?
-Sylvia är ett ungt och hungrigt lag. Spelar med en aggressiv press och vill ha ett stort bollinnehav . Det kommer bli tävling om vilket lag som har initiativet med boll.
Vad har ni fokuserat mest på att förbättra inför helgens match?
-Vi måste ha större precision vid våra inspel, inlägg och genombrott. Vi har tagit oss fram i banan bra mot Umeå och bra mot Haninge. Bara ställa lite högre krav på precision vid sista passet, sista inspelet, så kommer vi skapa betydligt fler målchanser.
Vad blir nyckeln denna gång för att ha chans på 3 poäng?
-Som alltid är nyckeln att ha en stark mentalitet. En attityd och mentalitet till att vinna alla "matcher i matchen". Vinna fasta, vinna dueller, vinna bollinnehav, vinna attityden på plan och så vidare. Vinner vi sådana saker så ger vi oss bra nycklar till att kunna vinna matchen rent resultatmässigt.
Truppstatus?
-Albin Lohikangas är avstängd. Nils Eriksson och Christoffer Ericson fortfarande borta i sviterna av sina skador.
Matchen spelas på lördag kl 18.00 på bortaplan och visas på SportExpressenPlay samt GD och AB.
Text: Markus Löf

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram