Inför IF Karlstad - Gefle IF
2020-08-07

Hej Micke! Ni har varit fri från matcher i några veckor nu. Hur har uppehållet varit? 

- Det känns som att vi har mått bra av uppehållet. Vi har fått en återhämtning både fysiskt och mentalt. Spelarna har så klart hållit igång en del med fysiska aktiviteter. För egen del så har jag varit ledigt helt från fotboll några dagar, men det har även gått åt dagar att kolla igenom matcher från vår inledning av serien och sammanfatta lite vad vi gjort bra och vad vi ska jobba vidare med.

Nu möter ni Karlstad borta. Vad är det för typ av lag i år?

- Karlstad är ett riktigt bra fotbollslag med många bra spelare. Men de har inte fått till det riktigt i sitt spel, vilket har gjort att dom nu har byt tränare, så det blir en utmaning att se vad dom eventuellt har förändrat.

Dina förväntningar på matchen?

- Jag tror att det kan vara en match där båda lagen vill föra matchen och styra den med bollinnehav, så det blir en kamp i det. Sen så har varken dom eller vi gjort många mål så det blir nog också viktig att ta vara på dom chanser vi få.

Vad blir nyckeln för att få med er någonting från matchen?

- Jag tror att det blir viktigt att vara beredd på att Karlstad vill köra på med hög intensitet , dels med ny tränare men också för att dom vill börja klättra i tabellen. Det gäller verkligen att vara noga i defensiven då dom har många bra offensiva spelare och våga spela vårat spel med mer inslag av att bryta fram oftare när vi kan i offensiven.

Hur är känslan i laget inför återstarten?

- Det är många som är laddade och vill köra igång med matcher igen!

Truppstatus?

- Alla spelare är tillgängliga.

 

Text: Markus Löf

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram