Inför: IF Elfsborg - Gefle IF
2016-05-06

GIF_IFK 02052016 022

I den åttonde allsvenska omgången reser Gefle IF till Borås för bortamötet mot IF Elfsborg. Gefle IF kommer med två raka förluster medan IF Elfsborg kommer med två raka vinster i ryggen.

De två senaste matcherna har varit tuffa för Gefle IF. 6-1 mot BK Häcken och 2-6 mot IFK Göteborg. Matcher som målmässigt runnit iväg.

- Försvarsspelet har inte varit tillräckligt bra och det är naturligtvis en jobbig situation, säger tränaren Roger Sandberg.

Under veckan har både spelare och ledare suttit ner och diskuterat matcherna.

- Vi har försökt vrida och vända på allting. Det har varit bra diskussioner och nu blickar alla framåt. Alla är beredd på att knyta näven och kämpa. Det finns ingen lösning än att jobba ännu hårdare, säger Sandberg.

Nu väntar bortamatch mot IF Elfsborg som började säsongen med seger över BK Häcken och förlust mot Hammarby innan de åkte på tre raka förluster. En förlusttrend som IF Elfsborg bröt när de besegrade Djurgården med 3-0 på Borås Arena. Vinsten följdes upp med en bortaseger, 1-2, mot Falkenbergs FF i den senaste matchen.

- De har varit starka i de senaste matcherna. Det är ett lag som vi har koll på, men såklart är det ett duktigt lag. Vi får vara vaksamma på deras omställningar som är vassa, säger Sandberg.

Truppen: Emil Hedvall, Andreas Andersson, Jacob Ericsson, Jesper Florén, Jens Portin, Anton Lans, Martin Rauschenberg, Joshua Nadeau, Kwame Bonsu, Simon Skrabb, Anders Bååth, Robin Nilsson, Simon Skrabb, Tshutshu Tshakasua, Jonas Lantto, Johan Bertilsson, Johan Oremo, Dioh Williams, Abdul-Basit Adam.

Icke aktuella spelare: Emil Bellander, Jacob Hjelte och Simen Rafn.


Matchfakta:

När: Lördag 7 maj
Avspark: 16:00
Vart: Borås Arena.

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram