Inför: Helsingborgs IF - Gefle IF
2016-08-04

GIF_Brage 03042016 031

Det är ett revanschsuget Gefle IF, som föll mot Hammarby med 0-2, som intar Olympia på fredag kväll när Helsingborgs IF står för motståndet.

Under veckan har Gefle IF tränat på naturgräs för bästa möjliga förutsättningar inför bortamötet med Helsingborgs IF. Gefle IF har avverkat tre träningar på Testebovallen och känner sig väl förberedd.

- Det har varit skönt att byta miljö och sätta ner dobbarna i jorden. Vi har varit på en bra gräsplan och det har varit uppskattat, säger tränaren Thomas Andersson.

Gefle IF föll med 0-2 mot Hammarby i senaste matchen och hade svårt skapa målchanser. Därför har anfallsspelet varit i fokus under träningsveckan.

- Vi var inte nöjda med vår prestation mot Hammarby. Det har varit mest fokus på vårt eget spel och anfallsspelet. Just för att få tillbaka farten i vårt anfallsspel och attackerna, säger han och fortsätter:

- Vi hade inte farten med oss mot Hammarby - även delvis mot Norrköping - och det var för få sekvenser när vi själva kunde driva upp farten. Jag hoppas att vi kommer ut med ny kraft och energi samt rätt riktning i spelet.

I skrivande stund ligger Helsingborgs IF på tolfte plats i tabellen med 19 poäng inspelade och senaste segern kom mot GIF Sundsvall i mitten av juli. Annars har Helsingborgs IF förlorat och kryssat mot BK Häcken samt förlust mot IF Elfsborg.

- Det är stabilt och kompakt lag som vinner med jämna mellanrum. Deras forwardsspel är väldigt bra. De har anfallare - oavsett vilka de väljer - som jobbar hårt och är tydliga i deras spel. I kombination med vassa kanter gör de en hel del mål på inlägg, säger Andersson.

Gefle IF är givetvis revanschsugna efter hemmaförlusten mot Hammarby och vill göra en bättre prestation mot Helsingborgs IF.

- Vi vill gärna att matchens innehåll under stora delar är bättre från vår sida. Att vi får rätt typ av försvarspel och att passningsspelet och anfallsspelet är bättre än vad vi visade upp senast, säger han.


Matchfakta:

När: Lördag 5 augusti.
Avspark: 19:30.
Plats: Olympia.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram