Inför helgens matcher

I helgen väntar två spännande träningsmatcher för våra båda damlag. U-laget möter IK Huge hemma på Gavlevallen på söndag klockan 9:30 och damerna åker redan imorgon lördag ner till Bosön för att möta F-17 landslaget klockan 16:30. Det landslag vi tidigare i veckan berättade att vår Klara Spångberg blivit uttagen till. Vi har snackat med tränare Tomas Axlund om veckan som varit och tankar inför mötet med F-17 landslaget.

Tomas, vad tyckte du om matchen senast mot Triangelns IK?

Det var en typisk första träningsmatch, där prestationen varierade under matchen.

Vad har du för förväntningar på helgens match?

Vi förväntar oss ett talangfullt motstånd som troligtvis kommer att utföra sin aktioner i hög fart. De spelarna vill ju visa upp sig från sin bästa sida och det blir säkert en bra värdemätare inför säsongen.

Vi har tränat försvarsspel under veckan och ser fram emot att få ett riktigt test på lördag.

Hur kommer det sig att ni ska möta F-17 landslaget?

Förbundskaptenen Pär Lagerström var ju tidigare klubbdirektör i Gefle och det är genom honom vi fått möjligheten till denna träningsmatch.

Läget i truppen?

Tilda Keisu, Wilma Gavlén och Julia Wahlund saknades mot Triangeln, men är nu åter i truppen.

Sedan tidigare är Lina Bälin borta pga benbrottet i Valbo cupen och den här veckan har Josefine Blom opererat en fot som hon haft smärta i sedan i höstas. Vi åker med 17 spelare till Bosön där vi flyttar upp Fanny Axlund, Emma Sahlberg, Lovisa Henriksson och Vanna Carlsten från U-laget.

Matchen mot F-17 landslaget spelas imorgon lördag klockan 16:30 på Bosön, uppdatering på Gefle IF:s Instagram!

Uppdatering kring U-lagets match på söndag mot IK Huge finns även den att följa på Instagram där du söker på @gefleifdamu 

Nu laddar vi för en spännande fotbollshelg!

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram