Inför Gustafs GoIF - Gefle IF FF
2018-09-14

Det är dags för bortamatch för damerna när laget under morgondagen rullar mot Dalarna för att möta Gustafs GoIF klockan 14:00. Inför matchen har Gefles tränare Niklas Spångberg svarat på några frågor om veckan som varit och den kommande matchen.

Niklas, hur har förlusten hemma mot Sandviken påverkat er?

Det är klart att det aldrig är roligt att förlora en fotbollsmatch och inte ett derby, men som efter alla matcher går vi igenom matcherna och går starkt vidare. Vi är nöjda med vår prestation men inte med resultatet, vi måste bli effektivare i straffområdet och på fasta situationer. Vi är ett lag som alltid tar med oss något från vinst/förlustmatcher och jobbar vidare.

Från läktaren hade vi en känsla att ni hade svårt i sista tredjedelen, stämmer det?

Ja det håller jag med om. Vi gör många bra saker fram till sista sparken och är nära i många situationer men nära räcker inte på den här nivån. Vi måste lära oss att det gör ont att vinna täta matcher så vi måste offra oss mer i straffområdet och vägen dit. Detta är något vi jobbar med på träningarna, att göra fler mål och jag tycker det sett bra ut sista veckan. När det gäller fasta situationerna kan man inte förlita sig på att någon annan skall ta bollen utan det gäller att gå upp först och trycka dit bollen. Lätt att säga från sidan men svårare att få till i verkligheten men övning ger färdighet.

Hur har veckan efter derbyt sett ut?

Vi inledde med ett fyspass och vilade sedan under tisdagen för att kunna vara på plats och se vårat U-lag bli seriesegrare i div 3 med två omgångar kvar. Vi har tränat fotboll onsdag – fredag med ett speciellt tema som vi ska använda oss av på lördag.

Vad kommer ni att fokusera på i matchen mot Gustafs?

Vi kommer att fokusera på det vi jobbat med på träningarna onsdag-fredag. Vi är inställda på en tuff och tät match där vi vill spela vårat spel. Vi har en bra känsla men det finns alltid ett lag på andra sidan som vill grusa för dig men om spelet hackar i vissa delar av matchen kan man alltid förlita sig på sin inställning och kämpaglöd samt plocka fram den där härliga lagmoralen.

Hur hanterar ni naturgräset på lördag?

Vi har en grästräning på fredag för att känna på underlaget. Vi har flertalet tjejer i laget som älskar att spela på gräs så det taggar faktiskt oss lite extra att med jämna mellanrum få gå ut på en grön och fin gräsmatta.

Matchen mot Gustafs spelas imorgon lördag klockan 14:00 borta på Morbyvallen. 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram