Inför GIF Sundsvall - Gefle IF
2019-02-08

Förra helgens träningsmatch snöade tyvärr bort, vilket innebär att dagens match borta mot GIF Sundsvall kl 14.00 blir den första för säsongen. GIF-redaktionen genom Markus Löf fick en intervju med huvudtränare Marcus Bengtsson inför matchen;

Matchen mot IFK Uppsala blev inställd på grund av snöoväder. Hur har ni tränat istället? Fick ni göra några ändringar i träningsupplägget?

  • Istället för att spela mot IFK Uppsala så körde vi ett tufft löppass på lördagen i friidrottshallen. Så det blev löpning istället för match.

Idag åker ni upp till Allsvenska laget GIF Sundsvall och spelar. Kommer ni utnyttja denna match till att träna lite extra på något specifikt?

  • Mot GIF Sundsvall förväntar vi oss en matchbild där arbetsinsatsen tillsammans med försvarsspel kommer vara i fokus. Vi får också möjligheten att se spelarna i matchsituation.

 Hur ser du på att spela årets första träningsmatch mot ett sådant bra lag? 

  • Det blir spännande och lärorik erfarenhet som vi ser fram emot. För vissa av våra spelare så är det här ett första möte mot ett allsvenskt motstånd.
    Vi hoppas att det här ger laget och individen en djupare förståelse vad vi strävar mot.

 Vad förväntar du dig av laget i matchen mot GIF Sundsvall?

  • Jag har som förväntning att vi tar chansen att mäta oss mot väldigt kvalificerade spelare. Jag förväntar mig även att se tendenser av det som vi tränat på.

 Är alla spelare tillgängliga?

  • Ja alla spelare är tillgängliga och vi får med oss sex provspelare.

Matchen livesänds av MittMedia.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram