Inför GIF Sundsvall - Gefle IF FF

Träningsmatcherna fortsätter och vi gästar GIF Sundsvall. Tränare Johan Mjällby fick svara på några frågor om kommande match och lagets form.

Vad har nu tryckt på inför mötet med Sundsvall?

– Det är en tuff match och en bra utmaning med ett allsvenskt motstånd där vi tränat på hur vi vill agera i anfallsspelet. Vi har tryckt på hur vi kan skapa ytor för varandra men även byggt på försvarsspelet som sett bra ut. En intressant aspekt av matchen är att vi och Sundsvall spelar ganska likt varandra och där har vi givetvis pratat om hur vi måste anpassa oss till det, då det också i Superettan finns lag som har en liknande utgångsposition som oss. Vi har pratat om en förändring i spelet där och som tur är finns det ju tid för experiment på försäsongen.

En något reservbetonad elva senast, var det någon du blev extra imponerad av?

– Framför allt finns det i nuläget inga spelare som är reserver för mig, utan jag har en trupp som jag bildar mig en egen uppfattning av. Det var spelare som inte spelat så mycket i cupmatcherna till exempel. Det här var en bra möjlighet att ge dem den speltid man behöver som spelare för att kunna komma in när det blir skador, avstängningar etc. Jag vill ha en hård konkurrens om positionerna och jag var nöjd med prestationen och inställningen hos spelarna, det som kunde varit bättre var ineffektiviteten i målchanserna.

Hur är läget i laget, är Törnros tillbaka?

– Nej, Erik är fortfarande skadad. Sandlund har haft sjukdomskänningar i veckan och Zhurakhovskyi har en känning i ett lår.

Matchen spelas 17/3 klockan 16.00 på Idrottsparken i Sundsvall. Kan du inte vara på plats för att stötta laget sänds den via MittMedias web. Nu kör vi!

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram