Inför: GIF Sundsvall - Gefle IF
2016-04-06

Foto Christer Norin

Den intensiva matchvecka fortsätter. Nu väntar Norrlandsderby mot GIF Sundsvall på Norrporten Arena.

Läget i Gefle IF:

Gefle IF fick med sig en poäng i den allsvenska premiären mot Helsingborgs IF på Gavlevallen. Helsingborgs IF gick till halvtidsvilan med en 1-0-ledning, men Gefle IF kom tillbaka i den andra halvleken. Simon Skrabb kvitterade till 1-1 i den 79:e minuten, vilket blev slutresultatet.

- Vi var inte nöjda med den första halvleken. Vi var försiktiga, vågade inte spela oss ur situationer och hade svårt att vinna andrabollar. I den andra halvleken fick vi ordning på spelet och var det spelförande laget. Vi vann mycket dueller och fick i gång passningsspelet, säger tränaren Roger Sandberg och fortsätter:

- Jag är väldigt nöjd med försvarsspelet. Framför allt längre ner i planen, där vi släppte till lite. Sett till hela matchen släppte vi till två målchanser.

Nu fortsätter intensiva matchveckan med bortamatch mot GIF Sundsvall på Norrporten Arena. GIF Sundsvall ställdes mot AIK i premiären på Friends Arena. En match som slutade oavgjort 1-1.

- Jag ser gärna att vi bygger vidare på defensiven som vi hade senast. Även skruva till den med tanke på att vi möter Sundsvall. Det är en bra början, men rent spelmässigt att vi fortsätter som vi gjorde i andra halvlek mot Helsingborg, säger Sandberg.

Gefle IF och GIF Sundsvall har redan mött varandra i år. Den gången i en träningsmatch på Norrporten Arena. GIF Sundsvall vann med 3-2 i en händelserik match.

- Sundsvall har hela försäsongen - och i premiärmatchen - sett bra ut. De har en väldigt tydlig spelidé som de följer, så det kommer bli en tuff bortamatch, säger han.

Truppen: Emil Hedvall, Andreas Andersson, Jacob Ericsson, Jesper Florén, Jens Portin, Anton Lans, Martin Rauschenberg, Joshua Nadeau, Kwame Bonsu, Anders Bååth, Simon Skrabb, Robin Nilsson, Tshutshu Tshakasua, Jonas Lantto, Johan Bertilsson, Johan Oremo, Jacob Hjelte, Dioh Williams.

Icke aktuella spelare: Emil Bellander och Simen Rafn.


Matchfakta:

När: Torsdag 7 april.
Avspark: 19:00.
Vart: Norrporten Arena.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram