Inför: GIF Sundsvall - Gefle IF
2016-03-11

Foto Christer Norin

Träningsmatcherna på försäsongen fortsätter. Efter utgången i Svenska Cupen står GIF Sundsvall för motståndet på Norrporten Arena.

Läget i Gefle IF:

Gefle IF hade chansen att ta sig vidare till kvartsfinal i Svenska Cupen. Då behövdes seger i bortamatchen mot BK Häcken på Bravida Arena. Det blev aldrig så. BK Häcken besegrade Gefle IF med 4-0 i en målrik tillställning.

- Vi mötte ett bra Häcken. Vi får fortsätta jobba med att inte insläppa till omställningar. Dels skapar de målchanser och sedan blir vi trötta och slitna, vilket blir jobbigt i längden. Vi måste blir skickligare att inte sätta oss i sådana lägen, säger tränaren Roger Sandberg och fortsätter:

- Vi hade trots allt fem jättebra skottlägen runt och i straffområdet. Med lite bättre skärpa hade vi kunna gjort ledningsmål och det hade blivit ett annan sorts match. Deras mål innan halvtid var psykologiskt jobbigt.

Efter en problemfylld försäsong, med skador och sjukdomar, börjar skadeläget ljusna i truppen.

- Vi har varit väldigt få på träningarna och då har vi inte kunnat träna på vad vi har tänkt göra. Till exempel att nöta lagdelar och matchliknande situationer. Nu börjar det se ljusare ut och nu börjar de flesta komma tillbaka, säger Sandberg och fortsätter om träningen:

- Jag känner ändå mig nöjd fysiskt. Det är jag inte orolig för. Vi ska försöka skruva upp tempot och lugna ner belastningen i slutet. Just för att vara hundra procent i bra form till seriepremiären.

Nu återstår tre träningsmatcher innan den allsvenska hemmapremiären mot Helsingborgs IF på Gavlevallen. Först ut är bortamatchen mot GIF Sundsvall på Norrporten Arena i morgon.

- De åkte också på en ordentlig mina mot Malmö i Svenska Cupen. Jag har sett matchen i efterhand och de hade samma problem som oss. De kom fram till straffområdslinjen och hade några bra chanser, men istället blev det straffade i omställningarna. Sundsvall är annars ett spelskickligt lag - framför allt på hemmaplan - så det kommer bli en tuff match.

Truppen: Emil Hedvall, Andreas Andersson, Jacob Ericsson, Jesper Florén, Jens Portin, Anton Lans, Martin Rauschenberg, Joshua Nadeau, Jonas Lantto, Kwame Bonsu, Anders Bååth, Adrian Bjelkendal Haaranen, Simon Skrabb, Robin Nilsson, Tshutshu Tshakasua, Johan Bertilsson, Johan Oremo, Jacob Hjelte.

Icke aktuella spelare: Emil Bellander, Simen Rafn, Dioh Williams.

 

Foto Christer Norin

Motståndarna:

Roger Franzén och Joel Cedergren är tränarduon som tränar GIF Sundsvall. Med 32 poäng inspelade slutade GIF Sundsvall på en tolfte placering i Allsvenskan förra säsongen. Inför årets säsong har fem spelare anslut - högerbacken Eric Björkander, mittfältarna Robin Tranberg och Kristinn Steindórsson samt anfallaren Stefan Silva. Dessvärre har GIF Sundsvall tappat Joakim Nilsson och Jon Gudni Fjoluson till IF Elfsborg och IFK Norrköping.

Likt Gefle IF blev GIF Sundsvall utslagen ur Svenska Cupen. GIF Sundsvall öppnade med 1-0-seger mot Ängelholms IF, men följdes upp med förluster mot IK Sirius och Malmö FF. Efter Svenska Cup-spelet har GIF Sundsvall varit på träningsläger i Barcelona.


Matchfakta:

När: 12 mars.
Avspark: 14:00.
Var: Norrporten Arena.
TV-sändning: Matchen sänds i C More Fotboll och går även att streama på cmore.se. Sändningen startar klockan 13:55.

Direktlänk till matchen: http://www.cmore.se/sport/spel/3262532-sundsvall-gefle

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram