Inför Gefle IF - Vasalund
2019-08-09

Imorgon lördag 10 augusti kl 15.00 tar Gefle IF emot Vasalund på Gavlevallen. Markus Löf ställde ett par frågor till huvudtränare Marcus Bengtsson inför matchen

Hej Marcus! Det vart uddamålsförlust förra helgen med 1-2 mot Carlstad United borta. Vad är dina analyser från matchen?

 • Jag tycker att vi gör en väldigt bra prestation både offensivt och defensivt. Vi har väldigt få avslut på mål mot oss och de flesta avslut som gick mot oss kommer från bra ytor bortsett från det avgörande 2-1 mål.
  I offensiv riktning så skapar vi flertalet målchanser och som är med hög karat.
  Sammantaget så är vi nöjda med prestation och besvikna över resultatet.

Nu väntar hemmamatch mot Vasalund. Hur är er bild av motståndarna?

 • Det här blir 3 gången vi möter Vasalund i år, i första mötet så förlorade vi och i den andra matchen så blev det oavgjort.
  Det som kännetecknar Vasalund är att det är ett väldigt bra lag och de har en individuell fysisk som håller absolut högsta nivå.
  De är ett lag som är bra balanserat och är kompakta i defensiven. Offensivt så har de individuell kvalitet blandad med speed som vi kommer behöva hantera.

Vad blir nyckeln till att ta poäng denna gång?

 • Vi kommer att behöva vara skickliga i försvarsarbetet med vetskapen om att Vasalund har en hög dos av skicklighet och snabbhet i sitt lag. I anfallsspelet så kommer vi behöva jobba väldigt hårt och löpa mycket för att skapa utrymme för varandra. Totalt sett så är återigen nyckelorden koncentration och beslutsamhet i spelets alla skeenden.

Hur har träningen sett ut under veckan?

 • Vi har haft en vecka med tre träningstillfällen där det första passet hade återhämtning som tema. De andra två passen har varit av taktisk karaktär för att förbereda oss inför lördagen.
  I tisdags hade vi workshop och gruppstärkande aktiviteter.

Känslan inför matchen?

 • Vi kommer från en bra prestation och är laddade för att göra allt för att upprepa prestationen och ge oss chansen att ta 3 poäng.

Finns det några frågetecken i truppen inför lördagens match?

 • Linus Mattsson är på landslagsuppdrag. Vi har några frågetecken som vi testar på matchdagen.

Varmt välkomna till Gavlevallen!

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram