Inför Gefle IF - Valbo FF 16/3 kl 15.00
2019-03-15

Lördag 16 mars kl 15.00 spelar herrarna träningsmatch på hemmaplan på Gavlevallen mot Valbo FF.

Plats: Gavlevallen
Matchstart
: 15.00 (insläpp från kl 14.30 via VIP-entrén.)
Inträde: valfritt belopp (swish, kontant)
Övrigt: På plats kan ni köpa säsongskort, souvenirer och fika!

Säsongskortsinnehavare och supportersponsorer kan hämta sina biljetter vid entrén.

GIF-redaktionen genom Markus Löf fick en pratstund med huvudtränare Marcus Bengtsson inför matchen.

 

Hej Marcus! Vad tyckte du om förra helgens match mot Hudiksvall?

  • Vi fick möjligheten att testa en annan spelmodell i matchen där vi använde oss av 2 forwards.
    Något som vi tränat och pratat om att vi vill ha som alternativ under säsongen.
    Jag tycker att vi efter ca 5-10 minuter av matchen kommer igång och tar kommandot. Under de första minuterna hamnar vi lite snett och Hudiksvall kan göra mål efter att de bryter en passning när vi vill ställa om.
    Direkt efter matchen så präglas vi av resultatet och känner med det en besvikelse. Men efter att sett matchen och analyserat den så känner vi att det finns mycket att ta med sig samt att vi fick en känsla av styrkor/utmaningar med 2 forwards.

Vad tyckte du om anfallsspelet?

  • Vi gavs möjlighet att träna väldigt mycket på vår speluppbyggnad. Det gav oss även möjlighet att träna på direkt återerövring. Vi skapar en hel del avslut och är många spelare i boxen. Vi är fortfarande i en fas där vi ibland väljer att behålla bollen inom laget istället för att vara mer konkreta och genombrottsinriktade.

Och vad tyckte du om försvarsspelet?

  • Vi pressar så som vi har pratat om och fick bra betalt för det i långa stunder av matchen. Precis som i anfallsspelet så behöver vi vara konkreta och koncentrerad i försvarsarbetet. Känslan är att efter långa stunder med bollinnehav blev vi lite bekväma i det kollektiva försvarsarbetet. Samt att i ivern för att reducera tummade lite på den defensiva balansen i andra halvlek.

Vad har du för tankar och förväntningar inför helgens match mot Valbo?

  • Jag vill att vi jobbar med de saker som vi tränat på och pratat om. Samt att vi visar att vi lärt oss av de utmaningar som matcherna hittills har gett oss. Vi önskar fortsatt att vi tar oss till fler genombrott utan att försaka den defensiva balansen.

Hur är moralen i och runt laget?

  • Vi är i månad 3 av 36 utifrån projektet. Vi har tappat 17 spelare från förra säsongen och ersatt dem med 9 stycken spelare. Staben kring truppen har andra arbeten och har begränsad tid tillsammans med spelarna. Jag är med det sagt oerhört imponerad över att spelarna på så kort tid tillsammans redan tagit till sig av hur vi vill träna och spela. Samma sak gäller staben samt personerna runt laget som med begränsade resurser gör ett fantastiskt arbete.

Kommer några provspelare vara med mot Valbo?

  • Eventuellt 1 spelare.

Är alla tillgängliga för spel?

  • Grace vilar på grund av en känning i ljumske, Frej vilar på grund av lite stel i en baksida och Kalabane ordnar med arbetstillstånd och missar matchen.

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram