Inför Gefle IF - Team TG torsdag 30 maj kl 15.00
2019-05-29

Imorgon är det dags igen för ny hemmamatch på Gavlevallen. Gefle IF tar emot Team TG med avspark kl 15.00. Markus Löf fick i vanlig ordning en pratstund med huvudtränare Marcus Bengtsson inför matchen.

Tjena Marcus! Vad tog du med dig för analyser från lördagens viktiga seger mot Karlstad BK?

 • Inledningen av första halvlek är energifylld och vi är framåtlutade i både anfallsspelet och har bra höjd i försvarsspelet.
  När Karlstad gör 1-0 så är det i en period som är bra för oss. Vi har innan dess skaffat oss flertalet målchanser och har bra driv i spelet.
  Vi kvitterar 8 minuter efter Karlstads ledningsmål på straff av Grace Tanda och kommer in i paus med en god känsla.
  Inledning av andra halvlek påminner om den avslutande delen av första halvlek. Från ca matchminut 70 så tar Karlstad över mer av matchen och vi får jobba mer i försvarsspelet. Vi fortsätter att skaffa chanser och möjligheter trots att Karlstad har mer initiativ.
  Till slut så leder en omställning till att vi kan flytta upp laget och bita oss kvar och Julio gör 2-1 på en fin passning av Albin. Totalt sett så genomförde vi matchen på ett väldigt bra sätt och fick en gynnsam matchbild sett över matchens alla minuterar.

Ni ska nu ta er an Team TG på hemmaplan. Ni har ju mött dom på försäsongen så vad har ni för bild av Team TG?

 • Vi mötte Team TG på försäsongen och fick en liten inblick i hur det är att möta dem. Men det har hänt en hel del sedan dess och Team TG har ruskat av sig inledningen av serien. Tittar vi tillbaka på deras senaste 5 matcher så har de vunnit 4 av dem. Senast matchen vanns med 4-2 mot Karlslund som varit obesegrade hittills. Det är ett lag med hög skicklighetsgrad kollektivt samt individuellt.

Vad tror du blir viktigt för er att tänka på i denna match?

 • Vi behöver vara kompakta, koncentrerade och ha tålamod i försvarsarbetet. I anfallsspelet så vill vi fortsätta att utnyttja farten i omställningsspelet.
  Vi kommer behöva pricka in ytterligare an maxprestation för att ge oss chansen att ta 3 poäng!

Hur är känslan i laget nu efter den senaste vinsten mot Karlstad BK?

 • När en bra prestationen genererar resultat och 3 poäng så gör det väldigt gott för individen, laget och alla i och runt klubben!

Något frågetecken inför matchen?

 • Nej, inte i skrivande stund.

 

Foto: Nils Westberg Löfgren

 

HUVUDPARTNERS

Gefle If Fotboll
Gavlehovsvägen 15 
806 33 Gävle
Bankgiro: 358-5684
Swish: 1235881362
info@geflefotboll.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram